‘Oude man’ Van Iersel lijkt niet meer nodig

VLIJMEN – Het is veel te lang geleden dat Erwin van Iersel (35) helemaal fit op het veld heeft gestaan. De nestor van Vlijmense Boys is – alwéér – op de weg terug van een blessure. Ondertussen rijgen zijn veelal jonge teamgenoten de overwinningen aaneen. Een heel verschil met vorig seizoen, toen degradatie ternauwernood werd voorkomen.

Een verlenging in de nacompetitiefinale was nodig om Vlijmen in de 3e klasse te houden. Hoewel de resultaten momenteel een stuk beter zijn, is er in principe weinig veranderd. “Want dezelfde elf namen staan op het formulier”, aldus Van Iersel. “Ik denk dat het het net iets andere systeem is, waar sommige jongens zich wat fijner bij voelen. En we zijn begonnen op nul, dus iedereen is weer positief het seizoen ingegaan. Vorig jaar waren de resultaten slecht, dus dan is de sfeer sowieso anders.”

Zelf baalt de routinier dat hij nog altijd kampt met de naweeën van een enkelblessure. “Na een hoop gedoe heb ik eind augustus de training hervat, maar het gaat met ups en downs. Vorige week heb ik voor het eerst weer minuten gemaakt, maar daarna kreeg ik een kleine terugslag. Nog niet volledig met de groep, maar deze week heb ik wel weer meegetraind. Hopelijk ben ik snel weer fit.”

Alleen maar goed
Het wordt tijd dat hij weer zijn vertrouwde positie inneemt op het veld. “Vertel mij wat”, reageert Van Iersel. “Gelukkig mogen we niet klagen met de resultaten tot nu toe. Nee, ze hebben mij niet echt nodig, lijkt het wel. Alleen maar goed, toch? Als het van één oude man af zou hangen, zou het niet goed zijn.”

De laatste weken kan het niet op voor Vlijmense Boys. Of het nou vriendschappelijk, voor de beker of in de competitie is, de ene overwinning na de andere wordt geboekt. En veelal nog ruim ook. Zondag werd het bijvoorbeeld nog 0-4 op bezoek bij BVV. “Maar vergeet niet naar de tegenstanders te kijken”, waarschuwt de geroutineerde captain. “We hebben nog geen hoogvliegers tegen gehad.” Hij loopt lang genoeg mee om te weten dat een paar zwaluwen nog geen zomer maken.

Foto: sportfotobrabant.nl

Geef een antwoord