SCG’18 winnaar Meierij Cup 2019

SINT MICHIELSGESTEL – Na drie teleurstellende toernooideelnames is het SCG’18 dit jaar dan toch gelukt om de Meierij Cup op haar naam te zetten. In de finale zette de Gestelse ‘thuisploeg’, overwegend gevormd door bij ZVS/Bodemflex spelende zaalvoetballers, het al jaren sterk voor de dag komende Best Vooruit opzij met 2-1.

Zowel SCG’18 als regerend winnaar ODC, de enige twee overgebleven clubs uit onze regio, wisten hun kwartfinale duidelijk te winnen. Daarna rekenden de in eigen dorp spelende Gestelnaren ook (na strafschoppen) af met het debuterende Prinses Irene. ODC strandde echter in de halve finale. Twee snelle goals van Best Vooruit kwam het team uit Boxtel (dat nog altijd een aantal sterkhouders moest missen en met slechts een wissel speelde) niet te boven. Het werd 5-0.

In de finale kwam SCG snel op voorsprong en die werd de hele wedstrijd niet meer uit handen gegeven. Best Vooruit, voor de derde keer op rij finalist, kwam na een tweede tegentreffer nog wel terug, maar de afvaardiging van de Gestelse fusieclub (op het veld momenteel hekkensluiter in de 3e klasse D) hield stand.

Na Helvoirt, Best Vooruit en ODC is SCG’18 dus de vierde winnaar van de Meierij Cup. Beste speler van het toernooi werd tevens SCG-speler Boyd van Dijk en wie anders dan Joris Schellekens kwam dit jaar als beste keeper uit de bus. De vrouwenfinale ging tussen Nemelaer en Avanti’31 en werd overtuigend een prooi voor de Schijndelse meiden: 3-0. Die prolongeerden daarmee hun toernooiwinst.

Geef een reactie