Arda Havar waarschijnlijk naar Thailand

ROSMALEN – De nabije toekomst is voor Arda Havar nog onduidelijk. Voetballen bij Real Lunet zal de Rosmalense Turk komend seizoen waarschijnlijk niet, zo is al een tijdje bekend. Waar dan wel, dat is nog maar de vraag. Het zou eerst Indonesië worden, maar wordt nu vermoedelijk in Thailand, denkt hij zelf. “Ik zou daar in mei eigenlijk al zitten.”

Over het voetballeven van Havar zou een boek geschreven kunnen worden. Op latere leeftijd brak het talent van OJC Rosmalen alsnog door in het hoge amateur- en later zelfs profvoetbal. Waar hij in zijn beginjaren nog aardig honkvast was, zwerft Havar de laatste seizoenen wat rond. Na zijn profjaren bij FC Den Bosch ging hij in Turkije voetballen bij Kastamonuspor en Diyarbekirspor. Daarna was er een korte terugkeer bij De Treffers en de het afgelopen jaar speelde hij als vanouds in het shirt van Real Lunet.

Aan het begin van het huidige seizoen lonkte nog een avontuur in de Verenigde Arabische Emiraten, maar daar vloog hij voor niets naartoe. Havar, die in september 34 wordt, hoopt in zijn rijke carrière nog op één buitenlandse club. “Het zou eerst Indonesië worden, maar nu wordt het waarschijnlijk Thailand”, vertelt hij aan 073voetbal.nl. “Ik zou eigenlijk in mei al daar zitten, maar dat is nu uitgesteld.”

Vechtsporten
Via Paul van der Loo, assistent-trainer van Real Lunet, is het balletje gaan rollen, zo legt Havar uit. “Hij is heel goed in vechtsporten en kent daar veel mensen.” De Coronacrisis gooit vooralsnog roet in het eten, maar de middenvelder hoopt dat het er snel alsnog van komt. Hij wil logischerwijs zekerheid voordat hij weer het vliegtuig instapt. “Nee, op proef ga ik niet meer.”

Foto: Gerald van Zanten

Geef een reactie