Toch nieuwe spits voor Real Lunet

VUGHT/EMPEL – Heel wat uurtjes staken we in het transferoverzicht, dat door onze bezoekers veelvuldig is bekeken. Toch blijken we een opmerkelijke transfer over het hoofd te hebben gezien. Real Lunet wist namelijk, even voor het sluiten van de overschrijvingstermijn, een geroutineerde nieuwe spits vast te leggen.

Guillermo le Couvreur is de naam van de kersverse targetman van de Vughtse tweedeklasser. De inmiddels 37-jarige puntspeler heeft Emplina verlaten voor nog maar een nieuw hoofdstuk in zijn rijke carrière in het amateurvoetbal. “Er waren een paar clubs aan het trekken, maar Real is het uiteindelijk geworden”, vertelt hij aan 073voetbal. Waar generatiegenoten als Ethmond Henriquez en Ritchie Mangandu vorig jaar (op papier althans) aansloten bij het tweede elftal, gaat Le Couvreur vol voor het eerste. “Ik voel me nog fitjes”, geeft hij aan.

Vrienden
De zelfstandig ondernemer twijfelde nog om te blijven bij Emplina. “Ik had een goede band met William (van Overbeek, hoofdtrainer, red.), maar uiteindelijk heb ik toch de overstap gemaakt. Waarom? Ook omdat m’n oude teamgenoten, vrienden daar spelen. Jongens als Murat (Dogan, red.) en Imad (Hamria, red.). En Erngelo (Martha, red.) gaat er ook voetballen. Ze hadden een spits nodig, want die van vorig jaar is weg.”

Le Couvreur was gevleid door de interesse van Real en besloot op het laatste moment op de avances in te gaan. Hij legt de lat hoog. “Nog een jaartje kampioen worden? Dat is wel de bedoeling. De verwachtingen zijn hoog, inderdaad, maar we gaan het zien.”

Geef een antwoord