Van de Westelaken heeft prioriteit verlegd

BOXTEL – Hij is eigenlijk gestopt, maar nog steeds betrokken bij RKSV Boxtel 1. Voormalig captain Mark van de Westelaken (32) kon de draad na zijn zware blessure niet meer helemaal oppakken, maar heeft daar vrede mee. “Nu train ik nog een keer per week mee. Geen zin meer om het risico te lopen.”

Actief als voetballer is Van de Westelaken nog steeds. Nou, ja. “Half eigenlijk”, zegt hij. “Wedstrijden spelen gaat helaas niet meer, maar de trainer wilde me er nog graag bij houden. Nu probeer ik een keer per week mee te trainen. Een soort van assistent tussen de spelers, zo zou je het kunnen omschrijven, ja. Soms help ik ook de keepers door een soort van keeperstraining te geven. Ik vind het zelf stiekem ook best leuk.”

Hoewel de erg jeugdige groep van de vierdeklasser zijn ervaring op zondag heel goed zou kunnen gebruiken binnen de lijnen, blijft het voor de voormalige verdediger bij trainen. “Dat ik geen wedstrijden meer zal spelen, is helaas zeker. Qua fysiek lukt het gewoon niet meer. Ik ben er niet meer helemaal honderd procent uitgekomen na mijn blessure (zie: Wedstrijd gestaakt na horrrorblessure, red.). Hier en daar nog een keer een leuk toernooitje, zoals Sixday in Sint Michielsgestel, maar verder niet. Ik heb geen zin meer om het risico te lopen. Ik blijf toch last houden, dus mijn oude niveau zou ik niet meer halen, en het stukje tijd komt ook om de hoek kijken. Ik heb mijn prioriteit meer bij mijn vorig jaar geboren dochter gelegd.”

Glansrijke carrière
Zonde is het zeker, na mooie jaren in het eerste elftal van Sint Michielsgestel en Boxtel. Toch kan Van de Westelaken het relativeren en er om lachen. Hij is allang blij dat hij op dit moment weer redelijk pijnvrij door het leven gaat. “Abrupt einde van een glansrijke carrière, zeg dat wel. Nee, maar serieus: het is zeker jammer. Ik heb ook nog niet eens een fatsoenlijk afscheid gehad. Maar dat komt vast nog wel goed na corona, daar ga ik althans vanuit.”

Foto: Wil van der Linden

Geef een antwoord