Dankzij Regio Cup toch nog Naessens derby’s?

HEUSDEN – De aangekondigde Regio Cup zou in mei en juni zomaar voor een aantal hele mooie affiches kunnen gaan zorgen. De opzet van de KNVB is immers om ploegen van gelijkwaardig niveau, met zo min mogelijk reisbewegingen, tegen elkaar te laten voetballen in een kleine competitievorm. De kans is bijvoorbeeld zeker aanwezig dat Haarsteeg, Nieuwkuijk, RKDVC en Vlijmense Boys elkaar treffen in het op maat gemaakte seizoenseinde.

Peti Lutgens heeft er nog niet zoveel van meegekregen en is na uitleg wat sceptisch over de opzet. “Wanneer moet dat gebeuren dan?”, is de eerste reactie van de Vlijmense routinier. “Er zal toch eerst weer getraind moeten worden”, zegt hij logischerwijs. “Anders schiet het niet op, denk ik. Teveel blessures, dat zag je bij de profs ook.” De KNVB wacht – net als de rest van Nederland – echter af wanneer nieuwe versoepelingen mogelijk zijn. De bond hoopt, na een periode van trainen, in mei en juni nog duels om de Regio Cup te kunnen spelen. “Voorlopig doe ik niet mee, want ik ben te oud. Maar als iedereen weer mee mag doen, lijkt het me wel mooi. Al moet ik zeggen dat ik de wedstrijden zonder publiek ook niet echt iets vond. Het moet eigenlijk gewoon met toeschouwers zijn en de de kantines open, maar dat zal nog wel even duren.”

Bas Verhoeven lijkt er op het eerst oog meer vertrouwen in te hebben: “Dat lijkt me super”, jubelt hij over de opzet van de KNVB. “Eindelijk weer naar wedstrijden toeleven, na zo’n lange tijd. Ja, het zouden ook zomaar andere tegenstanders kunnen worden. Dat is op zich niet erg, zolang we maar weer wedstrijden kunnen spelen en als team ergens naartoe kunnen werken.” De captain van RKDVC geniet ieder jaar van de derby’s maar heeft gemengde gevoelens over de mogelijke clashes in de Regio Cup: “Misschien zou het stiekem maar beter zijn ook als we ze niet treffen. Eigenlijk hoor je helemaal geen ‘vriendschappelijke’ wedstrijden te spelen tegen clubs als Haarsteeg, Vlijmen en Nieuwkuijk. Daar moeten we volgend seizoen, als vanouds, gewoon weer druk bezochte derby’s tegen spelen. Die wedstrijden moeten altijd ergens om gaan.”

Buiten de boot
Miquel de Wijs ziet het zeker wél zitten, zo’n Regio Cup met mogelijk derbywedstrijden tegen de buurclubs. “Het idee ziet er leuk uit”, vindt de verdediger van Nieuwkuijk. “Helemaal als wij dat dan met de teams van de Willy Naessens Derby Cup zouden kunnen doen. Hebben we meteen nog mooie wedstrijden ook.” Lars Habraken kan ook niet wachten, al heeft de aanvoerder van Haarsteeg vooralsnog eerst nog een andere horde te nemen: “Ik hoop binnenkort eerst maar eens weer gewoon te mogen trainen. Aangezien ik 27 ben, val ik helaas net buiten de boot met de nieuwe regels.”

Geef een antwoord