Jordy Thomassen zegt profvoetbal vaarwel

DEN BOSCH/GROESBEEK – Een dag nadat zijn vertrek bij Helmond Sport bekend werd, is de nieuwe club van Jordy Thomassen al bekend. De 28-jarige Bosschenaar voetbalt voortaan een divisie lager, bij De Treffers. Bij de immer ambitieuze amateurclub uit Groesbeek wordt hij herenigd met meerdere voormalige teamgenoten.

De tijd dat we Thomassen in het profvoetbal zijn doelpunten zagen maken, lijkt voorbij. In 220 wedstrijden scoorde hij 41 keer en gaf hij 29 assists namens FC Den Bosch, RKC Waalwijk, De Graafschap en Helmond Sport. Bij die laatste club was de voormalig jeugdspeler van OVH en BVV op een dood spoor uitgekomen en dus ging hij op zoek naar een andere werkgever. De keuze viel op De Treffers, waar Thomassen gaat voetballen in het weekend en trainen in de avonduren. Dat gaat hij combineren met de rol als hoofd jeugdopleiding van BVV en zijn eigen voetbalschool. “De Treffers staat op plek 1 aankomend seizoen. Om de trainingen en wedstrijden heen plan ik mijn andere activiteiten. Ik ben constant met voetbal bezig en daar krijg ik erg veel energie van”, zegt Thomassen op de website van De Treffers.

Bram Zwanen, Jordy Rondeel, Marlon Versteeg en Teije ten Den zijn allemaal oud-ploeggenoten. “Ik vind het leuk om hun carrières te volgen en wist dus dat zij ook bij De Treffers spelen. In 2016-2017 vormde ik samen met Teije een spitsenduo bij Helmond Sport. Hij was het echte aanspeelpunt en ik de lopende spits om hem heen. Samen maakten we toen 27 goals en ook buiten het veld klikte het erg goed. Helaas bleef onze samenwerking toen maar beperkt tot één jaar. Nu zijn we allebei 28 en in de bloei van onze carrière. Ik kijk er naar uit om samen met hem te gaan vlammen dit seizoen.”

Geef een antwoord