Week(end)overzicht: 7 clubs door in beker

DEN BOSCH – Een inhaal/beker-weekend met een mager programma, een belangrijke rentree bij Vlijmense Boys én een weggegeven voorsprong door Helvoirt hebben we achter de rug. In totaal plaatsten ook 7 regioploegen zich voor de tweede bekerronde. Dat en meer in ons gebruikelijke week(end)overzicht.

De nodige wedstrijden vonden midweeks plaats. We beginnen met de competitieduels. Op dinsdag haalde RKSV Boxtel in tegen VCB en het verloor met 2-0, door doelpunten van voormalig Nemelaer-speler Teun Verlouw. De resterende inhaalwedstrijden voor de competitie werden op zondag gespeeld. Helaas ging onze ‘Wedstrijd van de Week‘ tussen Zwaluw VFC en ODC niet door (in verband met coronaperikelen bij ODC) en ook OJC Rosmalen kwam – net als een week eerder – niet in actie vanwege corona bij de tegenstander (Orion). Nemelaer zag haar duel met EFC eveneens worden afgelast.

‘Oude’ bekende
In de 2e klasse F kwam Helvoirt wél in actie tegen Volkel. Het leek na goals van Rico de Laat en Collin van den Bergh op weg naar de zege, maar Volkel kwam in de slotfase nog terug tot 2-2. In 3B maakte bij Vlijmense Boys een oude bekende z’n rentree: Bjorn van Bijnen. U weet nog wel, degene die de club in 2018-2019, als 16-jarige (met 11 doelpunten), bijna eigenhandig behoedde voor degradatie uit de 3e klasse. Daarna vertrok hij naar Willem II en later FC Eindhoven, maar Van Bijnen keerde – vanwege weinig tot geen speeltijd – onlangs toch weer terug bij Vlijmen. De nog altijd jonge aanvaller droeg er aan bij dat de club na een achterstand nog met 1-2 voor kwam tegen Waspik, maar de wedstrijd eindigde gelijk: 2-2. Nick Pijnenburg was de andere doelpuntenmaker.

Voor Vlijmense Boys kan het tweede gelijkspel op rij nog wel consequenties hebben voor de periodetitel, maar daarover later deze week meer. FC Engelen kwam dankzij een doelpunt van Marijn van Rijswijk (op de foto tijdens een eerdere wedstrijd van dit seizoen) namelijk aan een 0-1 zege op RKDVC. De aanvoerder draaide na een corner weg in het zestien metergebied en plaatste de bal met de binnenkant van de voet in de verre hoek. Engelen is zo op gelijke hoogte gekomen met de Vlijmenaren.

Geplaagd
In de 3e klasse C werd slechts één wedstrijd gespeeld. DSC leek tegen DVG lang op een 1-1 gelijkspel af te gaan, maar toch ging het in de extra tijd met 1-3 het schip in. Bas Vos had de dit seizoen nogal geplaagde ploeg uit Kerkdriel nog wel op voorsprong gebracht.

Dan door naar het bekervoetbal, want ook daarin kwamen de nodige regioploegen in actie. OJC plaatste zich eind oktober al voor de derde ronde, na een 4-0 zege op TGG en daar kwamen deze week nog 7 clubs uit ons volggebied bij. Op dinsdagavond deden allereerst Nemelaer en Emplina hun plicht. De eersteklasser deed dat met een 0-2 zege op Waspik en Emplina had geen enkel probleem met SCG’18. Het won met liefst 6-0.

Een dag later won een jeugdig FC Engelen met 4-2 van DSC. Opvallend was, zoals eerder op de website te lezen was, dat de zoon van Engelen-trainer Anthony Lurling, debuteerde in het eerste elftal. Tom was zelfs nog belangrijk met een assist. Donderdag won RKSV Schijndel, in Vlierden (bij Deurne), met 1-2 van SPV.

Herstel na oorwassing
Nivo Sparta had zaterdag het lastig met GVV’63, maar versloeg de twee klassen lager spelende streekgenoot wel met 0-2. Djohan Leemans en Daan Schreuders zorgden voor de goals. Op zondag bekerde ook Avanti’31 door ten koste van FCV-Venlo (3-0) en Nieuwkuijk wist zich – een week na de 0-6 oorwassing tegen Trinitas – te herstellen. Tweedeklasser WSC werd na strafschoppen uitgeschakeld, nadat het na 90 minuten 2-2 was geworden. Het bekerduel tussen Hedel en RKTVC ging tot slot niet door om de inmiddels helaas gebruikelijke reden.

Daan Schreuders, trefzeker namens Nivo Sparta

Dan resteert nog het zaalvoetbal, waarin FCK/De Hommel de regioderby tegen BE’79 (met Dennis Kapteijns en Arda Havar in de gelederen) met 2-4 won. ZVS/Bodemflex won opnieuw in de 1e divisie, met 3-2 van LZV/Kuypers (Joep van der Meijden, Abel Gersjes en een eigen doelpunt) en DZV/Van de Biggelaar verloor met 3-5 van Steenbergen.

Iedere dag
Komende week hebben we iedere dag minimaal één wedstrijd (uniek in de 073voetbal historie) en zondag de ontknoping in de periodestrijd in de 3e klasse B en (héél) misschien ook in 3C. Verder staan er in het weekend, met Emplina – Real Lunet en RKKSV – Maliskamp, ook nog twee mooie derby’s op het programma. Zonde dat er geen publiek bij mag zijn.

Foto’s: Gerald van Zanten & Marco Oomen

Geef een antwoord