Wedstrijd van de (mid)Week: TGG – BVV

DEN BOSCH – Donderdag staat er een volledige speelronde op het programma en voor die gelegenheid hebben we ook een keer een doordeweekse Wedstrijd van de Week. En wat voor een! TGG – BVV, de laatste stadsderby ooit voor The Goal Getters, waarbij degradatie/nacompetitie afwenden centraal staat. We blikken vooruit met Stephan Netten, die weer meespeelt, en ons uitgebreid bijpraat.

Eigenlijk is Netten al even gestopt, maar zijn inzet is nodig morgenavond. “Ik ben dit seizoen al een paar keer opgetrommeld, als er personele probleempjes waren. En die zijn er helaas vaak. Ik ben in een soort van vriendenteam gaan spelen bij TGG, maar nu wacht tegen BVV een belangrijke wedstrijd, waarbij veel op het spel staat.”

Bang om zijn voormalige club een zetje te geven richting de 4e klasse is Netten niet. “Wel jammer als dat zou gebeuren, maar je speelt om te winnen. Ik ben en blijf een voetballer. En als ik het eerste kan en soms moet helpen, dan zeg ik geen nee. Het is gewoon jammer dat zowel TGG als BVV er zo voor staat. Jammer voor de clubs en jammer voor het Bossche voetbal in het algemeen. Hopelijk blijven we er allebei in. En hopelijk krijgen de mensen een leuke wedstrijd te zien, met ploegen die allebei willen voetballen. Niet een wedstrijd die al op slot begint, waarbij iedereen bang is om de eerste fout te maken. We spelen gewoon onderin in de 3e klasse, dus ik snap dat nooit.”

Oudjes winnen
De verwachtingen van de routinier zijn helder: “Net als op de training. De jonkies tegen de oudjes. Zij hebben – op een paar hele oude uitschieters na – veel meer jongere spelers als wij. Die zijn vaak wat ongeduldiger en onbesuisd in hun spel. En wij wat volwassener en meer ervaren. Maar de jongeren zijn ook weer fitter en sneller. Het is lastig te zeggen, maar vaak winnen de oudjes op de training, haha.”

Netten gaat sowieso genoeg bekenden tegenkomen. “Ik heb met een aantal gespeeld en van een paar ben ik nog trainer geweest, dus ik ken er genoeg. Ik heb trouwens overal bekenden, vrienden en neefjes zitten, daar moeten ze altijd om lachen bij TGG. Maar BVV heeft allemaal goede gozers. En Hennie ‘het kanon’ van Ooijen is daar ook mijn trainer geweest, goeie vent ook. Daarom gun ik ze niet waar ze nu staan. Maar TGG ook zeker niet. Ik heb ze als toeschouwer en speler zien spelen en vind dat ze zichzelf echt te kort doen de laatste weken. Trinitas was een maatje te groot, maar verder hadden ze echt minimaal 4 punten extra moeten hebben. BVV heb ik ook paar keer gezien en ik vind het eigenlijk best een aardig team. In ieder geval te goed voor waar ze nu staan, als ze compleet zijn.”

Meer fuseren
De rasechte Bosschenaar gaat het aan het hart dat het met het Bossche amateurvoetbal zo slecht gesteld is. “Eigenlijk zouden ze in Den Bosch meer moeten gaan fuseren. Bij veel mensen van de oudere generatie, die niet met hun verstand denken, moet je hier niet mee aan komen. Maar voor het Bossche voetbal is dat veel beter. Net als bij een Trinitas ofzo. Een mooi, nieuw complex, ineens veel jeugd en seniorenelftallen, de kantine vol, veel publiek en aantrekkelijk om je kind daar in te schrijven. Ik hoop dat DBN’22 ook zoiets kan worden. Want we zijn de hoofdstad van Brabant, maar hebben niet één team in Den Bosch dat minimaal 1e klasse speelt.”

Historie
Je zou anders denken, maar TGG en BVV stonden nog niet zo heel vaak tegenover elkaar. We hebben in het archief slechts 7 ontmoetingen kunnen achterhalen; 4 keer een zege voor TGG, 3 keer won BVV.

25 oktober 2015 (beker)
TGG – BVV 1-7
(Karim El Barkaoui – Galid Cherrou 2x, Armand Selmani 2x, Imad Hamria, Emin Balta, Jay Gibbes)

19 november 2017 (2e klasse H)
BVV – TGG 2-1
(Imad Hamria, Glenn Kusters – Henri den Teuling)

1 april 2018 (2e klasse H)
TGG – BVV 3-0
(Galid Cherrou, Bas van Zeelst, Raoel Noijen)

14 oktober 2018 (3e klasse C)
TGG – BVV 2-0
(Bilal Alla, Jordy Gutte)

26 mei 2019 (3e klasse C)
BVV – TGG 3-1
(Guillermo Le Couvreur 2x, Emin Balta – Coen Burg)

1 december 2019 (3e klasse C)
BVV – TGG 1-2
(Hamed Hashimi – Walid Johri, Jordy Gutte)

17 mei 2020 (3e klasse C)
TGG – BVV niet gespeeld

4 oktober 2020 (3e klasse C)
BVV – TGG niet gespeeld

28 februari 2021 (3e klasse C)
TGG – BVV niet gespeeld

10 maart 2022 (3e klasse B)
BVV – TGG 0-1
(Achmed Mojahid)