Weekendoverzicht: veelal zeges voor regioclubs

DEN BOSCH – Na speelweekend 2 van de districtsbeker zijn een aantal ploegen alweer dicht bij de volgende ronde gekomen. Zoals gebruikelijk zetten wij alle resultaten, inclusief doelpuntenmakers en bijzonderheden op een rij.

We beginnen op woensdag, waarop OJC midweeks won bij TOGB (0-2) en daarmee de eerste zege in de derde divisie veiligstelde. Joey Hellstern en invaller Mouad Hassan zorgden voor de doelpunten. Donderdagavond speelde Maliskamp (vanwege onweer) maar een helft tegen FC De Rakt. Het won wel, voor wat het vriendschappelijk waard is, met 1-0.

Op vrijdag was het de beurt aan de zaalvoetballers en FC Den Bosch. FCK/De Hommel won vorige week met 1-2 van BE’79, maar verloor nu met 3-6 van ASV LEBO. ZVS kreeg niet alleen bezoek van John de Bever, maar ook van Fermonia Boys en verloor met 3-5. Daan van Uden (2) Martin de Laat scoorden. DZV/Van de Biggelaar, dit seizoen de thuiswedstrijden voetballend in de nieuwe sportzaal van het Rodenborch College, begon in de Topklasse met een klinkende 9-4 zege op ZVV Kroeven 2. FC Den Bosch verloor in Dordrecht van de plaatselijke FC. Het werd 2-1, met een heel laat doelpunt van Teun van Grunsven als schrale troost.

Dan door naar het weekend, met opnieuw OJC Rosmalen dat zich in de derde divisie naar een resultaat knokte. Het kwam na rust met 0-2 achter tegen koploper ADO’20 (tot dit weekend nog zonder puntenverlies), maar dankzij Niels Mulder en Dennis Knuiman werd het in de slotfase toch nog knap gelijk.

Competitiegenoten tegen elkaar
Zoals gezegd stond het weekend verder in het teken van de beker. Daarin troffen ook enkele competitiegenoten elkaar. Zo hielden DBN’22 en FC Engelen elkaar op 2-2. Ricardo Kazanci en Jordy Gutte waren trefzeker voor DBN, Luca Schier en Fons Bosman scoorden namens Engelen. Helvoirt kreeg tegen Gilze flink op de broek; Rico de Laat redde de eer, maar het werd 1-7. Schijndel speelde op bezoek bij Volkel met 1-1 gelijk door een doelpunt van Tijn Niemeijer.

Regioderby’s
Er waren ook nu weer enkele mooie 073-wedstrijden. CHC had zaterdagavond bijvoorbeeld geen kind aan Real Lunet. Het won simpel met 4-0 door twee treffers van Wesley Meeuwsen en Dennis van der Luyt. Den Dungen kwam zondagmiddag met 2-0 achter tegen BVV (twee keer Hichem Belfiki), maar het won alsnog door goals van Bjorn de Kort (2) en Davey de Veer. Nieuwkuijk won ook bij Hedel: 2-4. John van Dommelen maakte er twee, Niels Kok en Miquel de Wijs ieder een. Voor Hedel scoorden Jason Geurtz en Harm Scheij.

Verhit potje
Nog meer zondagresultaten: RKKSV – DSC eindigde door doelpunten van Kaj de Visser (RKKSV) en Leon van Heel (DSC) in 1-1 en Steffan Moes bezorgde Zwaluw VFC een nipte zege op Maliskamp: 1-0. Nulandia en Irene maakten er een spektakel van. Het werd 4-3. Voor Nulandia was Tom van de Ven goed voor een hattrick en Mark Ruijssenaars maakte het kwartet compleet. Het was deze wedstrijd met de hakken over de sloot, maar de Nulanders hebben zich wel al geplaatst voor de volgende ronde. Er was ook nog een verhit potje tussen RKVSC en Wilhelmina, met drie rode kaarten en een staking. Gevoetbald werd er ook: de Bosschenaren (van Wilhelmina) wonnen met 1-2 door Jasper Netten en Soufian Amara. Voor RKVSC scoorde Johnny de Nies.

De overwinningen
Voldoende zeges van onze regioclubs tegen ploegen van buiten onze regio. Avanti’31 haalde met 0-6 uit tegen DVG (foto, twee treffers van Luc van de Hurk en Geert van Heeswijk en een goal van Alejandro Navaro Keeris en Mees van der Heijden) en het was 5-0 voor Nooit Gedacht bij Ruwaard, door twee doelpunten van de broers Ken en Tim Bissels en eentje van Levi Schuurmans). Zaterdag werd het 4-0 voor Emplina tegen Tricht (Olav van Boxtel, Bas Mol, Ferhat Coskun en Martijn van Helvoort) en EVVC won met 2-4 bij FC De Rakt (Nicky van der Heijden, Gerwin van den Boom, Mark van Zoggel en Falko van der Rijt).

Vier keer scoorde Haarsteeg tegen Baardwijk, maar het won wel met slechts 1-3. Koen Sleutjens, Ruben Achten en Belmin Popara vonden het juiste doel, Jibbe de Wijs maakte een eigen goal. Vlijmense Boys leverde volgens trainer Erik van Esch een wanprestatie tegen Ophemert. Na 19 minuten was het al 4-1 door drie goals van Björn van Bijnen en een van Ayoub Bakkali, maar daarna was het ‘niks meer’ en werd het nog 4-3. Niel Blom was tevredener over de 2-1 overwinning van Nivo Sparta op Sarto (door twee doelpunten van Sky van Dongen) en RKDVC won met 1-2 bij Waspik (Sam Pieterse en Thijs Lammers).

Furieus
Gelijkgespeeld werd er ook. Zo zorgde Quinten van Abeelen voor de 1-1 van Nemelaer tegen TSC en die stand stond ook in Spoordonk op het bord, waar ODC tegen de plaatselijke Boys (door een doelpunt van Stef van Alphen) dus ook een punt meenam. BMC leek een aantal kilometers verderop op weg naar een makkelijke zege op De Bocht’80. Het kwam door een hattrick van Thijs Govers met 0-3 voor, maar de ploeg uit Oirschot kwam nog terug tot 3-3 en daar was coach Ton Berens furieus over.

Paar nederlagen
Veel waren het er niet, maar een aantal regioploegen bleven puntloos. Zo verloor BLC met 2-1 bij het Helmondse SV De Braak (doelpunt Jordi de Jonge), DBN zaterdag ging met 6-1 onderuit bij MVV’58 (doelpunt Karim el Barkaoui) en Jan van Arckel verloor met 2-4 van Dussense Boys (doelpunten Nick van Velzen en Niels Oltmans). Absolom Odongo zette SCG’18 nog wel op voorsprong tegen Acht, maar de bezoekers wonnen alsnog met 1-3.

Alem verloor, na een paar hele goede uitslagen, verrassend met 3-4 van Buren. Jens Steenbekkers benutte twee strafschoppen, Kevin Broekmeulen maakte het derde doelpunt. Boxtel tot slot verloor met 4-1 van Jong Brabant. De Boxtelse eer werd gered door David Iwuchkwu.

Genoeg leuks
Komende week de laatste bekerloodjes voor de start van de competitie. Eerst spelen op dinsdag en donderdag nog vijftien clubs een oefenwedstrijd, met daarbij onder meer Emplina – Nemelaer en Nulandia tegen BVV. In het weekend volgen de laatste pouleduels om de punten. Hoeveel regioploegen plaatsen zich voor de volgende ronde? Met RKVSC – BVV, Nemelaer 2 – Haarsteeg, BMC – ODC, RKKSV – Vlijmense Boys, Wilhelmina – Den Dungen en Hedel – Jan van Arckel staat er weer genoeg leuks op het programma.

Foto’s: Petra vd Bogaard | Piet van Vorstenbosch