Meierij Cup terug van weggeweest

SINT MICHIELSGESTEL – De afgelopen twee winters moesten de initiatiefnemers pas op de plaats maken wegens de coronapandemie, maar dit jaar is de Meierij Cup terug van weggeweest. Het zaalvoetbalevenement voor alle veldvoetbalclubs tussen pak ’em beet Den Bosch en Eindhoven vindt weer als vanouds plaats in sporthal Theereheide in Sint Michielsgestel.

In vier voorrondes wordt (op 23, 27, 28 en 29 december) steeds een poule afgewerkt, waarna tijdens een finaleavond (vrijdag 30 december) de beste ploegen gaan strijden om de beker. Op 24 december is er een vrouwentoernooi, voorafgaand aan alle pouleavonden zijn er weer de bekende voorwedstrijden voor jeugdteams.

Deelnemers
Over het deelnemersveld van het mannentoernooi laat de organisatie zich nog niet uit, maar alle voorgaande winnaars – Helvoirt (2016), Best Vooruit (2017), ODC (2018) en SCG’18 (2019) – zijn in ieder geval present. De overige deelnemers worden bij de loting bekendgemaakt. Die is op vrijdag 2 december, na afloop van de thuiswedstrijd van de organiserende vereniging ZVS/Bodemflex tegen ZVC Veenendaal.