‘Medewerking en loyaliteit is noodzakelijk’

SINT MICHIELSGESTEL – Waar de Meierij Cup dit jaar weer vol enthousiasme de draad oppakt, wordt er deze winter helaas opnieuw geen 073 GDS Cup georganiseerd. Met pijn in het hart heeft Dave Reeuwijk met zijn crew moeten besluiten om even pas op de plaats te maken. “Maar bij voldoende medewerking willen we het zeker weer oppakken.”

Tientallen jaren vond, traditiegetrouw, het Den Bosch 800-zaalvoetbaltoernooi rondom de feestdagen plaats in de Bossche sporthal De Schutskamp. Toen dat evenement – ook al wegens een gebrek aan animo – een stille dood leek te sterven, kwam er een doorstart. Met een nieuw organisatiecomité en een nieuwe locatie (De Hazelaar in Rosmalen) kwam de schwung even terug. “Maar de laatste keer liep het animo weer terug”, zag Reeuwijk. “Mede door corona lijkt ook het animo van spelers en trainers zelf te zijn verdwenen. Heel jammer natuurlijk, want dit kan zo’n mooi evenement zijn.”

Geen nieuwe winnaar
Zowel in 2018 als in 2019 schreef TGG het zaaltoernooi op haar naam. In de finale werd achtereenvolgens afgerekend met Real Lunet en CHC. Een nieuwe winnaar laat voorlopig dus op zich wachten. “Maar we hebben zeker de intentie om het bijvoorbeeld volgend jaar weer op te pakken”, benadrukt Reeuwijk.

Tijdens de twee eerdere edities moesten RWB, The White Boys en Rood Wit Veldhoven invallen, omdat ingeschreven clubs uit de regio Den Bosch op het laatste moment afzegden. “Met alle liefde voor het spelletje willen we de 073 GDS Cup weer faciliteren, maar dan is medewerking en loyaliteit van clubs, trainers en spelers wel noodzakelijk”, besluit Reeuwijk. “Hopelijk staan er voldoende (zaal)voetballiefhebbers op om er samen weer de schouders onder te zetten.”