John Huisman, de Dick Advocaat 2.0

DEN BOSCH – Hij is al een paar keer gestopt, maar komt daar keer op keer op terug. Ook nu kan John Huisman het niet laten. De 75-jarige Bosschenaar, met heel veel ervaring in het trainersvak, gaat komende zomer aan de slag als hoofdtrainer bij CHC. “Ik mis het trainen gewoon.”

In zijn decennialange loopbaan als trainer heeft Huisman clubs als Sint Michielsgestel, TOP, BVV, Wilhelmina, Gemert, Dongen en Zwaluw VFC onder zijn hoede gehad. Bijna acht jaar geleden, toen hij nog een seizoen werkzaam was bij het inmiddels ter ziele gegane RKJVV, zei hij zijn trainersjas na 40 jaar definitief aan de kapstok te hangen. “Het is tijd voor de nieuwe generatie”, zei Huisman daarbij. Toch liet hij zich verleiden om weer in te stappen bij BLC, waar hij tot medio vorig jaar trainer van het eerste elftal was.

Op het veld
De laatste anderhalf jaar heeft hij bij BLC als technisch manager gefunctioneerd, vertelt Huisman ons. “Ik was van maandag- tot donderdagavond aanwezig om de trainers te begeleiden en oefenstof aan te reiken en ook de hele zaterdag op het complex te vinden. Ik mis het trainen van een team wel, dus toen CHC me belde, of ik daar Fatah Hadouir wilde opvolgen, heb ik besloten om zelf weer op het veld te gaan staan. Je kunt me gerust Advocaat 2.0 noemen”, besluit hij lachend.

Foto: Gerald van Zanten