‘Laten zien dat je trainer niet aanpakt’

VINKEL – In Vinkel zijn ze voorlopig nog niet uitgekeken op Ramon van Rixtel. De 36-jarige Rosmalenaar zwaait er ook volgend seizoen de scepter als trainer van het eerste elftal, zo werd net voor de winterstop bekend. “Toch fijn dat ze mij zo graag in Vinkel willen houden.”

Voor de gelegenheid poseerde Van Rixtel met technisch commissielid én speler Joris van der Doelen, met wie hij even daarvoor nog de vrede had getekend. “Hij probeerde me eerst van de training af te schoppen en meteen daarna hadden we ons gesprek over de samenwerking”, lacht de trainer, die zelf aan het partijspel meedeed in verband met zieke keepers. “We hadden elkaar goed te pakken, ik heb er nog een paarse teen van. Ik heb hem trouwens – toen ik zeker wist dat er verlengd werd – meteen heel de wedstrijd op de bank gehouden. Even laten zien dat je de trainer niet moet aanpakken.”

Vier tieners in de as
EVVC draait, na de degradatie uit de 2e klasse, een prima seizoen. De Vinkelnaren zijn de gedeelde nummer drie van de 3e klasse E en maakten het tijdens de laatste wedstrijd voor de winterstop eersteklasser Berghem Sport nog aardig lastig. “We hadden zelfs moeten winnen”, zegt Van Rixtel, inmiddels wat serieuzer, over de nipte bekernederlaag (1-2). “En dat met een as waar vier tieners in speelden en verschillende jongens van het tweede elftal, die overigens winterkampioen zijn geworden. We hebben daar omheen ook goede routiniers staan, die die jongens beter laten voetballen.”

Toen hij huiswaarts wilde keren, bleek zijn jas verstopt in de kantine. “Toch fijn dat ze mij graag in Vinkel willen houden”, lacht Van Rixtel erom. En andersom is dat niet anders, zo verzekert hij: “Er zit echt muziek in deze vereniging, heerlijk om hier trainer te zijn. Echt alle spelers, zonder uitzonderingen, willen zó graag beter voetballen. Dat is voor een trainer natuurlijk ideaal. Prachtig om ons stappen te zien maken.”