Weekendoverzicht: buitenlandse oefenpotjes

DEN BOSCH – Na een aantal weken rust begonnen dit weekend de eerste ploegen weer met de hervatting van seizoen 2022-2023. Sommige clubs voetbalden op bekend terrein, anderen speelden tijdens hun trainingskamp een oefenwedstrijd.

Aan het pijnlijke optreden van FC Den Bosch tegen Jong FC Utrecht (1-4) heeft trainer Jack de Gier al genoeg woorden vuilgemaakt. We beginnen ons overzicht dus maar met de oefenwedstrijd van BLC, tegen het Schiedamse PPSC. De vierdeklasser, die in de buurt op trainingskamp was, werd met 2-1 verslagen door een doelpunt van clubtopscorer Max Opsteeg en een rake vrije trap van Martijn de Wildt.

In Albufeira, Portugal, speelde Nivo Sparta een minitoernooi tegen Sliedrecht en Heerjansdam. De 45 minuten tegen Sliedrecht eindigde in 2-2 door goals van Appie Tan en Gerrit van Leeuwen. Tegen Heerjansdam scoorde Iain Brands, maar Nivo verloor met 3-1. Dan door naar Spanje, waar OJC Rosmalen in Benidorm met 2-0 won van zaterdag eersteklasser KHC Kampen. Joep van der Velden en René Geerts waren de doelpuntenmakers.

Torremolinos en Barcelona
In Torremolinos speelden zowel Schijndel als RKKSV hun wedstrijden. Niet tegen elkaar, maar tegen respectievelijk NWC en SC Everstein. De tweedeklasser was met 1-0 te sterk voor Schijndel, terwijl RKKSV met 2-1 verloor van de zaterdag derdeklasser. Jimmy Hogenbosch tekende voor het Kruisstraatse doelpunt. Tot slot speelden, in Barcelona, Jan van Arckel en zaterdag vierdeklasser ‘s-Gravendeel (uit de buurt van Dordrecht) spectaculair met 4-4 gelijk tegen elkaar. Na een 1-4 ruststand werden de Jantjes wakker en bepaalden Jeroen de Groot (2), Thom de Looijer en Brian van der Steen de eindstand.

Winning mood
Op zondag waren er drie duels op eigen bodem. ODC en Alem hebben het allebei lastig in de 3e klasse en met dit onderlinge treffen waren geen punten te verdienen, maar de club uit Boxtel won wel met 3-1. Stijn Pijnenburg, Ayoub Omair en Lennart Sannen scoorden namens ODC, Mart van Boxtel voor Alem.

Nieuwkuijk blijft ook na de winterstop in de winning mood, want het won ook in en van Helvoirt met 3-4. Brent de Wijs (2), Sven Jansen en Roy de Vaan waren de doelpuntenmakers. Voor Helvoirt scoorden Rico de Laat (2) en Remco van den Berg. Emplina tot slot, dat ging bij eersteklasser Heeze met 2-1 onderuit. Said Ali Hussein bracht de Empelse ploeg nog wel op voorsprong.

Oefen, beker én competitie
Komende week weer veel voetbal in de regio. Op dinsdag veel oefenen, met onder meer Nulandia – Boxtel, Engelen – Wilhelmina, Nemelaer – OJC O23 en Emplina – Well op het programma. Woensdag speelt FC Den Bosch tegen Ajax voor de KNVB beker en in het weekend wordt er weer volop vriendschappelijk gespeeld: o.a. Emplina – ODC, Real Lunet – DBN’22, Nooit Gedacht – Zwaluw VFC en Wilhelmina – Haarsteeg.

Ook is er bekervoetbal, waarin Nieuwkuijk en RKDVC voor een plek in de 3e ronde gaan strijden. Boxtel en WEC hervatten de competitie dan zelfs alweer. Hun onderlinge, vooruitgeschoven, competitiewedstrijd spelen ze komende zaterdag.

Foto: Marco Oomen