‘Deze jonge gasten doen het gewoon goed’

KERKDRIEL – Net als vorig jaar heeft het bestuur van DSC besloten om de samenwerking met hoofdtrainer Robin Verheijden (rechts op de foto) met een seizoen te verlengen. De nog altijd maar 31-jarige adviseur/accountmanager uit Heeswijk-Dinther krijgt de ruimte om ‘verder te werken aan het ontwikkelen van het potentieel in de selectie’, zoals DSC op haar website meldt.

“Vorig seizoen stonden we er in deze fase niet zo goed voor en hield de club toch vertrouwen, ook in mij als trainer”, vertelt Verheijden aan 073voetbal. “Het is ontzettend fijn dat de resultaten nu een stuk beter zijn. We gaan wel zien wat er voor ons nog mogelijk is dit seizoen.”

Niet snel tevreden
DSC eindigde afgelopen jaar als tiende en handhaafde zich ternauwernood. Een handvol oudgedienden nam daarna afscheid van de selectie, maar bergafwaarts ging het sindsdien allerminst. Momenteel staat de club, met 18 punten uit 11 wedstrijden, in de subtop van de door Avanti’31 aangevoerde 3e klasse E.

Verheijden kan dan ook niet anders dan met tevredenheid terugkijken op de eerste seizoenshelft: “We hebben aan het begin van dit seizoen aardig verjongd en deze jonge gasten doen het gewoon goed. Als trainer wil je alleen niet te snel tevreden zijn. Ik denk dat de groep echt nog veel stappen kan zetten en daar gaan we komend half jaar weer aan werken. Ik ben heel blij dat we ook volgend seizoen verder kunnen gaan met waar we mee bezig zijn.”