‘Misschien wel in de 3e klasse’

ROSMALEN – Manfred van Erp staat ook volgend jaar aan het roer bij Maliskamp. De ras-RKKSV’er heeft het naar zijn zin op het sportpark aan de Jos de Letterlaan en de resultaten spreken voor zich. “Dit hebben we zelf afgedwongen”, vindt hij.

Van Erp, eerder hoofdtrainer van onder meer BMC, startte bij het begin van dit seizoen bij Maliskamp. Op dat moment had hij de huidige klassering (Maliskamp is ongeslagen koploper van de 4e klasse E) niet verwacht. Het was immers maar de vraag of de club kwantitatief gezien wel een fatsoenlijke selectie op de been kon brengen. “Het is boven iedereens verwachting, hoe we het doen. Maar dit hebben we wel zelf afgedwongen, met goed voetbal en een goede instelling.”

Iedereen door
Een leuke, ambitieuze groep zegt Van Erp onder zijn hoede te hebben. “Wessel Peltzer, Bart Coenraad en diverse andere jonge gasten manifesteren zich prima. De jongens gaan ook graag met mij door. We gaan kijken of we dit seizoen de koppositie kunnen handhaven, maar onze doelstelling – het winnen van een periode – hebben we al op zak.”

Sterkhouders als Ron van Boxtel (34), Mark van de Ven (39) en Günther van Meurs (39) beginnen op leeftijd te raken, maar met het oog op volgend seizoen maakt de trainer uit Geffen zich geen zorgen: “Iedereen gaat nog minimaal een jaartje door”, weet Van Erp. “In de 3e klasse? Misschien wel, mochten we daar naartoe gaan.