Hadouir kan uitdaging niet weigeren

DEN BOSCH/HEDEL – Fatah Hadouir is vanavond aan de selectie van Hedel gepresenteerd als de nieuwe trainer voor seizoen 2023-2024. De 45-jarige Bosschenaar volgt aan het einde van dit voetbaljaar scheidend coach Nicki Beekwilder op, die na twee seizoenen vertrekt bij de vijfdeklasser.

Hadouir noemt Hedel een ‘leuk project wat ik niet kan weigeren’. De afgelopen vier seizoenen was (en is) hij werkzaam bij CHC, waarmee hij van de 4e naar de 2e klasse promoveerde. “Mensen denken dat ik als trainer naar de hoofdklasse wil, maar de uitdaging zit hem juist lager”, laat Hadouir aan 073voetbal.nl weten. “Alles is mogelijk als de mensen mee willen. Op dit moment is Hedel nog een vijfdeklasser, maar straks een mooie derde- of wie weet zelfs tweedeklasser. Ik heb al bewezen dat het kan.”

Leegstromen
Bij Hedel was het afgelopen zomer maar de vraag of de club nog wel toekomst had. Het eerste elftal leek volledig leeg te stromen, maar dat wist Patrick Janse te voorkomen. De voormalig captain haalde meer dan een half elftal over om nog een jaar door te gaan. Op die manier kan de doorstromende jeugd klaar worden gestoomd voor het echte werk. “Er zijn heel wat talentvolle spelers doorgebroken”, weet Hadouir. “Hedel is een mooie, dorpse club waar heel veel potentie in zit.”

Foto: Gerald van Zanten