Elf vragen aan… Tomas de Laat

NULAND – Hij voetbalde eigenlijk altijd in het tweede elftal, maar is sinds dit seizoen – na het stoppen van een aantal oudgedienden – een vaste waarde in de hoofdmacht. Tomas de Laat, 25-jarige clubman van Nulandia, is deze week aan het woord in onze bekende rubriek.

 • Naam: Tomas de Laat.
 • Geboren: 16 juni 1997 in Den Bosch.
 • Club(s): Ik voetbal al sinds mijn zesde bij Nulandia.
 • Positie: Mijn hele voetbalcarrière al centraal achterin, met als voorkeur rechts centraal. Momenteel sta ik links centraal. Bij een eventueel plan B schuif ik door naar de spits, om ballen door te koppen of een voorzet binnen te knikken.
 • Dagelijks leven: Ik woon nu een jaar in een appartementje in Nuland en werk bij Tielemans Hekwerk en Tuinhout als werkvoorbereider. Ik heb geen relatie. Naast voetballen doe ik in mijn vrije tijd graag darten, ook in competitieverband, en zit ik graag in de kroeg met mijn vrienden.
 1. Sterkste/zwakste punt: Mijn sterkste punt is mijn kopkracht, mijn fysiek en mijn slidings. Zwak is het verzorgen van de opbouw en mijn snelheid.
 2. Kunst- of natuurgras: Ik speel het liefst op nat kunstgras. Bij Nulandia hebben we ook kunstgras op het hoofdveld, maar dat is al flink versleten en voelt dus aan als schuurpapier als je een sliding maakt. Ik kan ook genieten van een goed grasveld.
 3. Kleur voetbalschoenen: Zwart of zwart-wit. Geen andere opties mogelijk, zeker voor een centrale verdediger.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Het mooiste tenue is uiteraard dat van Nulandia. Het mooiste sportpark ligt in Oss, bij Margriet.
 5. Mooiste voetbalmoment: De promotie met het tweede afgelopen jaar, van de 1e klasse naar de hoofdklasse. Een geweldig seizoen met heel veel mooie momenten, maar ook dieptepunten. Wat we dat seizoen hebben gepresteerd, met de spelers en staf, is fantastisch.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: Ik heb ooit een schorsing van de club gekregen, waardoor ik grotendeels de nacompetitie met Nulandia 2, tegen degradatie naar de 1e klasse, miste. De eerste ronde wonnen we en ik moest daarna nog bij 1 op de bank mee, maar ik dronk tussendoor een biertje. Daarvoor werd ik één wedstrijd geschorst en ook twee trainingen. Ik miste de halve finale dus door die schorsing en de finale mocht ik niet starten omdat ik te weinig getraind had. Gelukkig wonnen we de finale wel.
 7. Opvallendste teamgenoot: Zonder enige twijfel Sam Lemstra (a.k.a. Sander Lemstra). Constante onzin verkopen, zeveren, de trainers irriteren en vooral ook heel veel drinken.
 8. Voetbalhumor: Ik hoorde laatst toevallig het verhaal over een legendarische uitspraak van Juul Ruijs. Nulandia speelde in de 3e klasse en was tijdens een van de laatste wedstrijden van het seizoen al gedegradeerd. Ze stonden blijkbaar voor en Juul maakte een vervelende opmerking naar de trainer van de tegenstander. Die reageerde daarop: ‘Lekker 4e klasse voetballen volgend jaar’, waarop Juul weer zei: ‘Ja boeien, daar hebben ze ook bier.’ Ik kan wel genieten van dat soort onzin.
 9. Wat wil je nog bereiken: Mijn grootste droom is zo lang mogelijk fit blijven en te kunnen en mogen blijven voetballen in het eerste van Nulandia. Daar geniet ik momenteel heel erg van en dit wil ik graag zo volhouden.
 10. Beste speler uit de regio: Teun van der Sangen, mijn teamgenoot bij Nulandia 1. Afgelopen jaar is zijn vader, Erik van der Sangen, leider van het eerste, plotseling overleden. Teun speelde op dat moment nog samen met mij in het tweede, maar dit seizoen staan we samen in het eerste. Hij heeft alles van een fantastische linksbenige middenvelder, is naar mijn mening momenteel een van de – zo niet dé – belangrijkste spelers van Nulandia 1. Respect naar hem, hoe hij zich zo heeft opgewerkt binnen de selectie na zo’n groot verlies.
 11. Opvallendste regioclub: Op dit moment overtreffen wij alle verwachtingen, dus ik zou zeggen dat dit Nulandia zelf is. Afgelopen zomer zijn vier sterkhouders gestopt, waardoor toch wel een beetje verwacht werd dat we veel zouden inleveren als team. Maar daar blijkt weinig sprake van. Veel andere jongens zijn opgestaan na het vertrek van die vier.