Elf vragen aan… Kiley Thijs

VUGHT – Bij Real Lunet is Kiley Thijs een van de herkenbare krachten. Ondanks het soms komen en gaan van spelers, staat de 32-jarige Rosmalenaar (die tegenwoordig in Vught woont) ieder jaar – ook komend seizoen – weer op zijn vertrouwde plekje in de verdediging. Deze week beantwoordt hij onze gebruikelijke rubriekvragen.

 • Naam: Kiley Thijs.
 • Geboren: 9 juni 1990 in Rosmalen.
 • Club(s): Ik ben begonnen in de jeugd bij OJC Rosmalen, daarna heb ik 4 jaar bij Maliskamp gevoetbald en nu speel ik al 11 jaar voor Real Lunet.
 • Positie: Dit jaar centrale verdediger, maar ik kan ook als links- of rechtsback uit de voeten.
 • Dagelijks leven: Sinds vijf jaar woon ik in Vught, samen met mijn vriendin Tanycha. We hebben twee kinderen van 2 en 1 jaar, Eljay en Lazíyo. Ik werk in Den Bosch bij een uitzendbureau als administratief medewerker. Mijn hobby’s zijn voetballen en leuke dingen doen met mijn gezin.
 1. Sterkste/zwakste punt: Mijn sterkste punt is dat ik met beide voeten kan voetballen. Zwak is mijn snelheid, die is wel aan het afnemen.
 2. Kunst- of natuurgras: Er gaat niets boven een mooie grasmat. Wij trainen zelf op kunstgras en dat vind ik ook wel fijn om op te spelen.
 3. Kleur voetbalschoenen: Dit jaar heb ik zwarte Nike Phantom schoenen, met goud.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Het mooiste tenue is toch wel elk jaar dat van Real Lunet. En dan vooral het gele uittenue, dat we hadden in het seizoen 2014-2015. Het mooiste sportpark is dat van OJC Rosmalen.
 5. Mooiste voetbalmoment: Ik heb bij Real heel veel mooie momenten meegemaakt. Als ik er een moet kiezen, ga ik voor de finale tegen Kozakken Boys voor de Omroep Brabant Cup. We verloren die uiteindelijk met 5-4, maar we hebben de tweede plaats toch goed gevierd die dag.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: Het dieptepunt is het seizoen nadat we kampioen waren geworden in de 3e klasse. We degradeerden in 2015-2016 direct weer uit de 2e klasse, mede door de vele blessures en schorsingen die we hadden. We hielden geen spelers meer over. De laatste wedstrijd van het seizoen moest onze trainer Glenn Simon zelfs mee voetballen.
 7. Opvallendste teamgenoot: Jaouad Chraou. Die man had doordeweeks altijd pijntjes en trainde nooit mee, maar op zondag schoot hij er dan altijd wel weer één of twee in. Daarna pakte hij in de kantine vaak de microfoon en begon dan het liedje ‘Kleine jongen’ van André Hazes te zingen.
 8. Voetbalhumor: We hadden een aantal jaar geleden een paar Engelstalige spelers in het team. Onze trainer Glenn Simon deed daardoor de wedstrijdbespreking in het Engels en daar kwamen vaak mooie en nieuwe Engelse woorden in voor. Hebben we vaak om moeten lachen.
 9. Wat wil je nog bereiken: Ik heb mooie dingen bereikt met Real Lunet. Op dit moment zou ik het nog leuk vinden om de derby te spelen tegen Zwaluw VFC. Was mooi geweest als wij in de 2e klasse waren gebleven en zij promoveerden. Die Vughtse derby’s zijn altijd leuk.
 10. Beste speler uit de regio: Moeilijk om er een te kiezen, er zijn heel veel goede spelers in onze regio. Ik ga voor onze keeper Jay Verstappen. Die is pas 19 jaar, maar echt een hele goede keeper. Als hij fit blijft, gaat hij het nog ver gaat schoppen.
 11. Opvallendste regioclub: Dat is toch wel Nemelaer. Met allemaal jongens van de club doen ze het elk jaar weer goed in de 1e klasse.
  Helaas hebben wij dit seizoen moeten strijden tegen degradatie. Het balletje viel niet vaak onze kant op, waardoor we het volgend seizoen in de 3e klasse moeten proberen.
Foto: Gerald van Zanten