‘Maandag winnen en we zijn kampioen’

HAAREN – Het kampioenschap lijkt Nemelaer haast niet meer te kunnen ontgaan. Met een 8-0 overwinning op FC Boshuizen werd afgelopen weekend het ‘gat’ met titelconcurrent Kruisland, dat evenveel punten heeft vergaard, vergroot tot een ‘9 doelpunten positiever’ doelsaldo. Winst op Erp lijkt maandag, tijdens de laatste competitieronde, genoeg voor de ploeg van topschutter Joeri Vugts.

“Als we het nu nog weggooien, dan zou dat echt heel zuur zijn.” De behendige aanvaller kan en wil niet geloven dat Nemelaer het goud nog uit handen laat glippen. “Als we maandag winnen, zijn we honderd procent kampioen. Kruisland moet tegen TAC’90 (de nummer drie, red.), die kunnen dat verschil nooit goedmaken.”

Wederopstanding
Het zou de bekroning zijn op (alweer) een ongekend seizoen voor Nemelaer. Bij de volgers van het regionale voetbal zal het verhaal bekend zijn: na de krankzinnige nacompetitiefinale van afgelopen jaar  stopte een handvol routiniers en leek het een zwaar seizoen te worden. Zeker toen in het begin amper punten werden gepakt.

Ook Vugts had de wederopstanding van het laatste halfjaar niet verwacht. “Maar als wij eenmaal draaien, dan zijn wij gewoon heel moeilijk te verslaan. Dat hebben we ook al voorgaande seizoenen laten zien. We leverden natuurlijk heel veel goede spelers met ervaring in, ja. Maar je ziet nu dat de jonge jongens, die de afgelopen jaren hebben mogen proeven, er nu gewoon staan.”

Virtueel podium
Zelf was de 26-jarige linksbuiten zondag goed voor vier treffers. “Voor de wedstrijd wisten we dat het kampioenschap wel eens beslist zou kunnen worden op doelsaldo, dus waren we extra gebrand om te scoren. Een week eerder hadden we ook al een grote uitslag neer kunnen zetten, maar toen bleef het bij 3-0. Zondag vielen wél zo goed als alle kansen binnen.”

Vugts bracht zijn seizoenstotaal op 21 treffers en werd daar niet alleen weektopscorer mee, maar heeft ook het virtuele podium van ons regionale topscorersklassement bereikt.

Topscorers per 22 mei
Dennis Knuiman OJC Rosmalen 28 +1
Johnny de Nies RKVSC 27
Joeri Vugts Nemelaer 21 +4
Geert van Heeswijk Avanti ’31 19
Nick van Velzen Jan van Arckel 19 +1
Martin de Laat Zwaluw VFC 19 +2

Kijk op de Topscorers-pagina voor een compleet overzicht van álle doelpuntenmakers van de clubs binnen de regio die wij volgen in seizoen 2022-2023.

Foto: Jan Verhoeven