Uit de krant: Echte bloedband in de zaal

SINT MICHIELSGESTEL – De derde 073voetbalkrant is op komst, maar we kijken nog even terug op de vorige editie. Dit keer de echte bloedband die de aanvoerder, teammanager/assistent-coach én wedstrijdsecretaris van dé Gestelse zaalvoetbalclub bindt.


Hoewel ZVS/Bodemflex op landelijk niveau actief is, hangt er een familiaire sfeer rond de zaalvoetbalvereniging uit Sint-Michielsgestel. Alle leden (uit de hele regio) voelen zich verbonden, maar een aantal heeft een échte bloedband. Liefst drie, eigenlijk zelfs vier, leden van de familie Van Dijk/Matthijsse zijn, ieder op een andere manier, nauw betrokken bij de club.

Boyd van Dijk is veruit het langst ZVS’er. Hij sloot jaren geleden al aan bij de jeugdafdeling. “Ik ben een jaartje gestopt geweest, maar toen bleek ik het eigenlijk toch niet te kunnen missen”, zegt de 25-jarige Gestelnaar, die tegenwoordig captain is van het in de 1e divisie actieve vlaggenschip. Hij is allang niet meer het enige familielid dat binnen de zaalvoetbalclub actief is. Vader Eef (56) verving aan het begin van dit seizoen Maurice van der Pol als teammanager/assistent-coach, neef Thierry (30) trad aan als wedstrijdsecretaris en dan verzorgt broer Scott ook nog, vanuit zijn studie, de social media.

Net als Boyd zijn ook Eef en Thierry fervent liefhebbers van het spelletje. “We zaalvoetbalden samen bij Reisbureau Columbus, dat destijds in de lokale competitie in Sint Michielsgestel speelde”, vertelt Eef. “Toen ik ermee stopte, ging Boyd daar op 15- of 16-jarige leeftijd al meedoen.” Thierry was de laatste jaren voornamelijk actief als scheidsrechter. “Tegenwoordig weinig meer, omdat er een kleine is gekomen, maar ik heb heel wat wedstrijden voor de KNVB gefloten. Vooral in de regio Eindhoven, tot aan de 2e klasse, en verder gewoon bij de zaalvoetbalcompetitie van Gestel.”

Bidons vergeten
Saillant detail is dat Eef bij de plaatselijke veldvoetbalclub ooit trainer was van zijn zoon én neef en Thierry later ook de trainer werd van Boyd. De drie Gestelnaren zijn gek van voetbal en kunnen hun ei dus prima kwijt bij ZVS. Thierry staat tegenwoordig bij iedere thuiswedstrijd van het eerste achter de klok. “Mooi om de wedstrijden te zien en leuk om er als wedstrijdsecretaris bij betrokken te zijn”, vindt hij. Het bevalt Eef, die voorgaande jaren al vaak als supporter aanwezig was, ook heel goed bij de zaalvoetbalclub. “Leuk om op deze manier iets te kunnen betekenen voor het team. Soms moet ik Boyd wel achter de veren zitten, als we moeten vertrekken. En ja, toen ben ik dus een keer de bidons vergeten mee te nemen.”

Thuiskomen
ZVS is een gezellige club, met allemaal bekenden, vindt het drietal. Boyd, die op het veld ook bij SCG’18 voetbalt, zegt het zaalvoetbal misschien nog wel meer te kunnen waarderen: “Het is anders. Ik vind het allebei mooi, maar het leuke aan zaalvoetballen is het snelle spel. Je bent meer betrokken en het is natuurlijk ook altijd lekker droog, hè”, besluit hij lachend. “Ik kom al zo lang bij ZVS. Het is voort gewoon een beetje thuiskomen.”