Aparte bekerpoule voor vijfdeklassers?

DEN BOSCH – Evenals voorgaande jaren regende het bij de start van de bekercompetitie weer grote uitslagen. Nieuwkijk won met 0-7 bij HHC’09, ODC met 6-1 van LSV, en DBN’22 met 1-7 bij SCZ. Wij vragen ons hardop af: kan de KNVB dit niet beter anders doen?

Met de ontwikkelingen binnen de voetbalpiramide verandert er sowieso het nodige. Er komen veel meer vijfdeklassers bij. Natuurlijk zitten daar ambitieuze en sterke clubs – zoals Hedel, dat DSC knap met 4-2 versloeg – tussen, maar veelal zijn het kleine verenigingen die echt thuishoren in de onderste regionen van het amateurvoetbal. Clubs die al blij zijn dat ze een prestatief eerste elftal op de been kunnen brengen en die je echt geen plezier doet met veredelde oefenwedstrijden tegen derdeklassers, waartegen er niet meer op zit dan tegenhouden.

Fors onderuit
Afgelopen zondag hielden Wadenoijen (0-3 tegen Alem) en Teisterbanders (4-1 tegen DBN’22) de schade enigszins beperkt, maar dit keer gingen DSS’14 (5-0 tegen DSC), VITA (6-0 tegen Nulandia) en de zaterdagtak van DBN’22 (8-2 tegen Rood Wit Veldhoven) fors onderuit.

Komend weekend mogen ook weer verschillende vijfdeklassers het tegen derdeklassers opnemen. Hopelijk hebben we het mis, maar de kans is groot dat ook daar weer grote uitslagen op het scorebord verschijnen. Kan de KNVB niet beter een aparte bekerpoule voor vijfdeklassers optuigen? Want wie doen we nou eigenlijk een plezier met de huidige situatie?

Foto: Gerald van Zanten