Uit de krant: ‘Trek het gewoon nog niet’

DEN BOSCH – In de zomerse 073voetbalkrant werd een aantal opmerkelijke transfers binnen onze voetbalregio belicht. Onder meer Martijn de Wildt, die verrassend overstapte van BLC naar Emplina, kwam aan het woord.


Na een tegenvallend seizoen hield Martijn de Wildt het alweer voor gezien bij BLC. De 27-jarige middenvelder keerde vorig jaar terug, maar zijn rentree op sportpark De Meerendonk stelde teleur. Hij ging weer hogerop, naar Emplina dit keer.

Meer clubs hadden interesse in de voormalig Roda Boys- en Nivo Sparta-middenvelder, maar hij koos voor het gepromoveerde Emplina. “Alle ingrediënten waren aanwezig: 1e klasse, een gecombineerde competitie van zaterdag- en zondagclubs – waar overigens niet zo heel veel van terecht is gekomen – en mijn goede maat Junior van Beers ging er ook naartoe”, zo legt hij uit. “Verder lekker dichtbij, goede verhalen over de trainer (Anthony Lurling, red.) en ik kende al meer spelers. Ze hebben mooie plannen, hoor.”

Lekker komen pilsen
De Wildt koos er bewust voor om weer op hoger niveau te gaan voetballen, maar baalt er tegelijkertijd van dat hij zijn liefde daarvoor opnieuw moest verlaten. “De terugkeer bij BLC was echt teleurstellend. De resultaten en de instelling, ik trek dat gewoon – nog – niet. Hoe jammer dat ook is, want het is wel m’n cluppie.” Helemaal verdwijnt hij niet op sportpark De Meerendonk. “We spelen met Emplina op wisselende dagen en tijden, kan ik mooi nog af en toe bij BLC kijken. En bij thuisduels op zaterdagavond kunnen m’n vrienden lekker komen pilsen.”

Bij Emplina is De Wildt zeker niet de enige versterking. Ook Martie Aarts (BVV), Lex van den Biggelaar (Den Dungen), Thijme Deckers (OJC) en Niels Nagtzaam (Engelen) werden gestrikt. “Er is een leuke selectie samengesteld. Moet ook wel, in deze sterke 1e klasse.”

Foto: Jeroen Savelkouls