‘In ieder geval al play-offs te pakken’

LIEMPDE – Met een overtuigende 0-5 overwinning op Buren kroonde DVG zich – met zelfs nog een uit te spelen wedstrijd tegen RKVSC voor de boeg – gisteren al tot winnaar van de eerste periode. De eerste achtervolger in de 4e klasse D (ODC) liet zich de kaas van het brood eten door de nummer drie van de ranglijst (Essche Boys) en dus kon de bierkraan al vroeger dan gepland open. “Maar er komen lastige wedstrijden aan”, waarschuwt aanvoerder Koen van de Sande.

Slechts één keer verloren, van Essche Boys, en verder zes duels in winst omgezet. DVG is prima aan de competitie begonnen en beloonde zichzelf dus met de eerste prijs van het seizoen. “We krijgen weinig goals tegen en maken ze vrij gemakkelijk”, duidt Van de Sande de goede prestaties. “Nu hebben we in ieder geval al play-offs te pakken, dus er staan ons sowieso nog een paar mooie wedstrijden te wachten.”

3e klasse
De periodetitel werd gevierd in Buren, Liempde en later op de avond zelfs nog in Boxtel, waar een klein deel van het team poseerde met een aantal supporters. Van de Sande (met pet) is geboren en getogen in het dorp, al sinds z’n zesde actief bij de club en voor het derde seizoen vast in het eerste elftal. Hij heeft vooralsnog louter mooie jaren in de 3e klasse achter de rug met DVG.

De nog maar 21-jarige verdedigende middenvelder aast vast op een snelle terugkeer naar dat niveau en zal dus ongetwijfeld al met een schuin oog kijken naar het kampioenschap. Hij zegt er alleen (nog) bewust niks over: “We krijgen nog een pittig programma voor de winterstop, met Wilhelmina, ODC en BMC. Over drie goede wedstrijden kunnen we misschien voorzichtig gaan praten over de 3e klasse. Ook wij hebben doelstellingen, maar eerst maar eens kijken hoe we de komende weken door komen.”

DVG vaker aan bod op 073voetbal? Word dan snel lid van de 073voetbal fanclub en vermeld je favoriete club bij de aanmelding!