Uit de krant: Hinthamse goalie is ambitieus

DEN BOSCH – In de zomerse 073voetbalkrant werd een aantal opmerkelijke transfers binnen onze voetbalregio belicht. Onder meer die van Jay Verstappen (van Real Lunet naar Nivo Sparta), die het voorlopig met een reserverol moet doen.


Jay Verstappen keepte in de jeugd bij OJC en Emplina, brak door bij Real Lunet en hoopt dit seizoen op doel te staan bij Nivo Sparta. De nog maar 20-jarige goalie uit Hintham is ambitieus en hoopt het hoogst mogelijke te bereiken.

Een interne discussie bij Real zorgde er min of meer voor dat de nog prille carrière van Verstappen in een stroomversnelling terechtkwam. “Heel raar, hoe dat toen is gelopen. Ik werd gestraft en uit de JO19 gezet, maar met de wetenschap van nu ben ik daar blij mee. Ik sloot namelijk voor vast aan bij het eerste en toen Jesse de Vries ernstig geblesseerd raakte, was er eigenlijk geen andere keuze meer dan mij in de goal te zetten.”

Hogerop
Het was flink wennen, geeft de toenmalig jeugdkeeper toe. “Maar ik kon zo op jonge leeftijd al wel een beetje meedoen in de 2e klasse. Afgelopen jaar speelde ik zelfs zowat, op een paar blessures na, elke wedstrijd en wilde ik wat hogerop. Toen Nivo Sparta belde, ben ik er gelijk op ingegaan. Jammer van het degraderen, maar ik hoop dat we mee kunnen doen voor het kampioenschap of in ieder geval play-offs.”

Of Verstappen wel de nummer 1 wordt in Zaltbommel, valt nog te bezien. Rob Goesten, teruggekeerd van een uitstapje naar Roda Boys, en Koen van Harmelen zijn zijn concurrenten. “We gaan het zien”, zegt hij berustend. “Ik ben zo fit mogelijk op de club verschenen, nu is het aan de staf wie zij de beste keeper vinden.”


Update 19-12: In Zaltbommel is Rob Goesten geblesseerd (kruisband), maar werd Koen van Harmelen de eerste keus. Verstappen doet het volgens trainer Niels Blom ook prima, maar moet vooralsnog wel plaatsnemen op de bank.

Foto: Gerald van Zanten