Elf vragen aan… Daviyo van der Ven

ROSMALEN – Inmiddels is Daviyo van der Ven een gevestigde naam onder de lat bij Maliskamp. De 23-jarige Bosschenaar brak al op jonge leeftijd door bij Jan van Arckel en kwam via het O23-elftal van OJC terug bij de kleinere Rosmalense club. Daar ontwikkelde hij zich de afgelopen jaren tot een betrouwbare sluitpost.

 • Naam: Daviyo van der Ven.
 • Geboren: 13 juni 2000.
 • Club(s): Op mijn vierde, toen nog als veldspeler, begonnen bij BVV. Toen ik 9 jaar was naar Maliskamp gegaan en ook daar nog drie seizoenen als veldspeler gespeeld, maar daarna keeper geworden. Een seizoen later ben ik naar FC Engelen gegaan en vanuit daar heb ik gespeeld bij Jan van Arckel, OJC en nu weer terug bij Maliskamp.
 • Positie: Keeper dus.
 • Dagelijks leven: Ik woon nog thuis, ben al zeven jaar gelukkig met mijn vriendin en we zijn op zoek naar een huis, maar dat is niet zo makkelijk in deze tijd… Ik werk als schilder en doe in mijn vrije tijd graag een potje squash of paddel en ga graag uit eten.
 1. Sterkste/zwakste punt: Mijn sterke punten zijn mijn trap en reflexen. Zwakker is gooien.
 2. Kunst- of natuurgras: Het liefst een goede natuurgrasmat, zoals in de Arena of de Kuip, maar die zijn in onze klasse nergens te vinden helaas. Dus gaat mijn voorkeur uit naar de nieuwe kunstgrasvelden.
 3. Kleur voetbalschoenen: De kleur maakt mij niet zoveel uit, als ze maar fijn zitten.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Het mooiste tenue is het thuistenue van ons, Maliskamp. Het mooiste sportpark dat van OJC en Kozakken Boys. De twee tribunes geven je daar wel een klein stadiongevoel.
 5. Mooiste voetbalmoment: Twee penalty’s pakken in de nacompetitiefinale met Jan van Arckel en daardoor promoveren.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: Met FC Engelen C1 stonden we met één been in de finale van de Omroep Brabant Cup. Twee minuten voor tijd was het nog 0-1 voor ons, maar toen kreeg ik een terugspeelbal en net voordat ik hem weg wil trappen, stuitert hij zo over mijn voet heen: 1-1. En in de blesuretijd kopt de spits uit een corner ook nog de 1-2 binnen. Dat was wel heel erg zuur…
 7. Opvallendste teamgenoot: Jeffrey Giebels. Goede vriend van mij, teamgenoot en zelfs collega. Die heeft na elke wedstrijd of training wel ergens last van, maar elke zondag staat hij weer op het veld en is ie iedere week weer een belangrijke speler voor ons.
 8. Voetbalhumor: In de jeugd bij FC Engelen wilde de trainer iedere vrijdag nog gaan trainen, om te voorkomen dat spelers naar jeugddiscotheek Lunenburg zouden gaan. Hij wist alleen niet dat we er ná de training toch stiekem met een aantal spelers naartoe gingen. Kwamen we daar onze teamgenoten tegen die zich hadden afgemeld omdat ze zogenaamd moesten werken. De trainer had ook snel genoeg door dat het niet werkte, want we hebben maar twee keer op een vrijdag getraind en daarna nooit meer.
 9. Wat wil je nog bereiken: Kampioen worden of promoveren met Maliskamp. Verder zou ik nog wel eens een stapje hogerop willen.
 10. Beste speler uit de regio: Killan van Schijndel. Een van de beste centrale verdedigers die ik tot nu toe voor mij heb gehad. Sinds hij weg is gevallen wegens zijn blessure, is het wel duidelijk hoe belangrijk hij is voor Maliskamp. Ook heb ik nog een broertje, Djanzy, die bij Emplina in JO17-1 speelt. Die is spits en als ie de juiste body ontwikkelt, kan het wel eens een grote worden.
 11. Opvallendste regioclub: Emplina is dat voor mij. Als je als promovendus bovenin mee kunt draaien, vind ik dat heel knap.
Foto: Marc van der Els