Uit de krant: ‘Nooit rekening mee gehouden’

HEDEL – In de 073voetbalkrant van september belichtten we de opmerkelijkste transfers binnen onze voetbalregio. Dé verrassing was de komst van Jaouad Chraou naar vijfdeklasser Hedel, die halverwege het seizoen (zoals verwacht) de regiotopscorer is.


Chraou maakte naam bij topamateurclubs als OJC, Unitas en UDI’19. Hij voetbalde in België en kroonde zich als speler van Real Lunet al eerder tot topscorer van de 073-regio. Afgelopen seizoen maakte hij zijn goals bij vierde divisionist Halsteren en daar leek het te eindigen. “Ik zit krap in mijn tijd en maakte de zware beslissing om te stoppen.”

Maar daarna ging het snel. Chraou, die totaal niet had gedacht aan voetballen in de 5e klasse, werd door Younes en Fatah Hadouir benaderd. “Ik besloot samen met de eigen jongens Hedel op de kaart te gaan zetten. Mooi clubje toch?”

Clubmensen belonen
Doorvoetballen werd mogelijk door afspraken over minder trainen. “Op divisieniveau had dit niet gekund. Heel verschil met de 5e klasse, maar ik hoef geen perfecte grasmat te hebben om te presteren. Gelukkig is bij Hedel alles goed geregeld, inclusief duidelijk plan. Ik ga niet bij een kansloze vijfdeklasser zitten die geen ambitie heeft. We willen naar de 3e klasse, Hedel geven wat ze verdienen. Het is tijd om de clubmensen te belonen.”

Grote kans dat de nieuwe spits, samen met Younes Hadouir, topscorersrecords gaat verbreken. “Dat zal wel gebeuren, maar daar doe ik het niet voor”, lacht Chraou. “Eerst maar kampioen worden. De topscorerslijst is leuk voor jonge spelers om zichzelf te laten zien, mijn tijd is bijna voorbij. In de 5e klasse kan ik nog wel even mee? Ik ben topfit in ieder geval.”

Foto: Gerrit vd Bogaard