Elf vragen aan… Martijn Kluijtmans

ESCH – Martijn Kluijtmans is ‘import’, maar prima ingeburgerd bij Essche Boys. De tweede aanvoerder van de vierdeklasser, afkomstig uit de jeugd van Zwaluw VFC, kwam een paar jaar geleden naar Esch, waar hij helemaal op zijn plek lijkt.

 • Naam: Martijn Kluijtmans, maar al mijn vrienden noemen me Tini of Tienes.
 • Geboren: 3 juli 1999 te ‘s-Hertogenbosch.
 • Club(s): Ik heb eigenlijk heel mijn jeugd en één jaar bij de senioren bij Zwaluw gevoetbald, maar uiteindelijk de overstap naar Essche Boys gemaakt. Dit is alweer mijn vijfde seizoen daar.
 • Positie: Centrale verdediger. Toen ik net in Esch kwam, werd ik door toenmalig trainer Leon van Wanrooij een paar keer op het middenveld neergezet, maar dat was niet echt een positie voor mij.
 • Dagelijks leven: Ik woon al heel mijn leven in Vught, verwacht in februari af te studeren – studie technische bedrijfskunde – en heb een bijbaantje als leidinggevende in de supermarkt.
 1. Sterkste/zwakste punt: Ik probeer alles het liefst voetballend op te lossen en gebruik daarom niet vaak de lange bal. Ook duik ik, zodra de ruimtes wat groter worden, nog wel eens op in de zestienmeter van de tegenstander. Omdat ik helaas niet beschik over een splijtende crosspass, is dat ook meteen een van mijn zwakkere punten. Die gebruik ik alleen in situaties dat het echt nodig is.
 2. Kunst- of natuurgras: Er gaat niets boven een echt goede grasmat. Zelf spelen wij thuis op gras, maar het trainingsveld wordt naarmate het seizoen vordert nagenoeg onbespeelbaar. Mijn voorkeur gaat dus toch uit naar kunstgras.
 3. Kleur voetbalschoenen: Ik houd van felgekleurde voetbalschoenen. Momenteel speel ik met witte Puma’s, maar in de jeugd varieerde het van fel groen tot fel oranje.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Echt een mooiste tenue heb ik niet. Mijn vrienden uit Vught zeggen dat het rood-wit van Zwaluw me goed staat, maar de blauw-witte kleuren van Essche Boys bevallen me ook goed.
 5. Mooiste voetbalmoment: Dat moet denk ik nog komen. Zover ik me kan herinneren, ben ik nog nooit kampioen geworden. Ik ben net een jaar te laat naar Esch gegaan. Het seizoen daarvoor promoveerden ze namelijk van de 5e naar de 4e klasse.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: Vorig seizoen leverde ik in de 5e minuut de bal in bij de spits van Tivoli, die vervolgens recht op onze keeper af kon lopen en de bal vrij eenvoudig binnenwerkte. Lijkt op het eerste oog misschien geen dieptepunt, maar achteraf bleek dat we door die verloren wedstrijd net een periode misliepen. Daardoor moesten we tot aan de laatste wedstrijd punten pakken voor directe handhaving, in plaats van spelen voor promotie.
 7. Opvallendste teamgenoot: Spitsie, oftewel Lars van Wanrooij. Ondanks dat het niet zijn favoriete positie is, scoort hij toch enorm makkelijk. Lars weet altijd wel de bal voorbij zijn tegenstander te ‘frommelen’. Verder ook Julio van Ginkel, ook wel de Braziliaanse samba uit ons team. Mooi om zijn balbehandeling en het gemak waarmee hij zijn tegenstander passeert te zien. Maar ook de humor van Cas den Ouden is het benoemen waard.
 8. Voetbalhumor: Omdat diezelfde Cas den Ouden met enige regelmaat nog wel eens iemand voor de gek houdt, hadden we hem ook een keer te pakken genomen. Voor de wedstrijd werd een speklap, van de barbecue die aansluitend zou plaatsvinden, in zijn voetbalschoen verstopt. Nog een mooie: een van de lagere elftallen had na hun laatste wedstrijd een kleedkamer-disco georganiseerd, waarbij ze voor een van hun teamgenoten een stripster hadden geregeld. Toen wij tijdens de rust onze kleedkamer binnenkwamen, bleek zij zich daar net om te kleden.
 9. Wat wil je nog bereiken: Ik hoop vooral dat we er nog een mooi seizoen van maken. Hopelijk kunnen we onszelf belonen voor de goede eerste seizoenshelft en zo dus een ‘mooiste voetbalmoment’ creëren.
 10. Beste speler uit de regio: Zelf voetbal ik al een tijdje niet meer met hem, maar in de voorbereiding van dit seizoen heb ik nog een aantal keer samen gevoetbald met Tommy Kreté. Wanneer ik kan, ga ik ook nog wel eens kijken bij Zwaluw. Het gemak waarmee hij wegdraait, zijn versnelling en zeker zijn onvermoeibaarheid zijn
 11. Opvallendste regioclub: Verschillende clubs presteren goed of halen na een promotie nog steeds goede resultaten, maar ik denk dat vooraf geen enkele tegenstander had verwacht Essche Boys op plek 2 te zien staan tijdens de winterstop. Bij het bepalen van ons doel zeiden enkele spelers dat we eerst maar moesten zorgen dat we ons handhaafden, maar anderen hadden een wat ambitieuzer doelstelling.