Uit de krant: Strijd om spitspositie

VUGHT – De stap van Quinten Vorstenbosch van FC Engelen naar Zwaluw VFC werd in de zomerse 073voetbalkrant onder de meest opmerkelijke transfers binnen onze voetbalregio geschaard. Het scoren blijft (met 3 competitiedoelpunten) nog wat achter, maar de strijd om de plek in de punt van het elftal is vooralsnog gewonnen.


Op zich is de overgang van Quinten Vorstenbosch naar Zwaluw VFC niet zo heel opzienbarend. Dat de kampioen van 3C de topscorer van FC Engelen haalde, terwijl het met Martin de Laat al een spits van naam in huis heeft, is dat wél. Vorstenbosch ziet het als een uitdaging: “Een leuke concurrentiestrijd. Bij Engelen was ik bijna altijd zeker van een basisplaats, in Vught ga ik daar ook voor. Martin is een goede spits, maar ik ga proberen het hem moeilijk te maken.”

In het kielzog van Zwaluw promoveerde ook de oude club van Vorstenbosch, via de nacompetitie, naar de 2e klasse. “Dat worden hele speciale potjes”, zegt de aanvaller. “Vanaf mijn vijfde heb ik bij Engelen gevoetbald. Met alle jeugdteams op leuk niveau gespeeld en daarna was ik vanaf mijn achttiende een vaste waarde in het eerste. We hebben het geweldig afgesloten met promotie en het is extra leuk dat ik nu tegen ze ga spelen. Al weet ik niet precies wat er van Engelen over is gebleven. Qua kwaliteit is er natuurlijk veel vertrokken. Het is denk ik niet mogelijk om dat op te vangen, maar ik ben benieuwd hoe ze het gaan doen.”

Hetzelfde geldt voor zijn eigen club. “We willen zo hoog mogelijk eindigen, maar wat er precies mogelijk is, vind ik lastig om te zeggen. De meeste clubs waar we tegen spelen, ken ik niet. Zelf hoop ik zoveel mogelijk minuten te maken. Het aantal goals waar ik voor ga? Dat ligt aan het aantal minuten, maar mijn doel is zeker wel in de dubbele cijfers te komen.”

Foto: Ludo Servais