Uit de krant: ‘Bossche volgers trekken’

DEN BOSCH – Vanaf volgende week wordt de nieuwe 073voetbalkrant weer verspreid door ons wijde volggebied. Voor de laatste keer blikken we terug naar de uitgave van september, waarin we de overgang van René Geerts van OJC Rosmalen naar CHC een van de opmerkelijkste transfers noemden.


René Geerts is een van de opvallende namen in de flink vernieuwde CHC-selectie. De 34-jarige middenvelder gaat ‘om de hoek’ met een aantal oude bekenden de laatste jaren van zijn loopbaan in.
De geboren Schijndelaar bereikte de 250 optredens bij OJC, maar hij was er geen onbetwiste basisspeler meer. “Ik kwam terug omdat ik de derde divisie wel een keer gezien had, wilde lekker nog een paar jaar in de hoofdklasse spelen. Maar toen promoveerden we dus ineens via de nacompetitie en stond ik er weer in. Met mijn eigen bedrijf en de tweeling die er afgelopen winter bij kwam, leek het me niet verkeerd om wat lager te gaan spelen.”

Ideale schoonzonen
Hij sprak met Kevin Brands af nog minimaal een jaar samen te voetballen. “Bij CHC dus. Tweehonderd meter van waar ik woon, bij een club die een stapje wil maken. Zonder ‘ideale schoonzoon-imago’, maar ach, met elf ideale schoonzonen win je ook geen wedstrijden.” Geerts liet spelers uit zijn netwerk ook voor CHC kiezen. “Jasper Waalkens, een jeugdvriend van vroeger, en OJC-teamgenoot Nick Heikens. Als iedereen fit blijft, hebben we op papier een goede selectie. Er is op karakter geselecteerd, maar in sommige linies is het wel wat dun.”

Potentie genoeg bij CHC, denkt de routinier: “Maar het moet weer een beetje gaan leven. Hopelijk kunnen we met strijd, leuk voetbal en goede prestaties de oude garde Bossche voetbalvolgers weer naar het sportpark krijgen. Af en toe een zangertje in de kantine, dan kan het zomaar weer een ouderwets gezellige voetbalclub worden.”

Foto: Thijs Meeuwsen