Elf vragen aan… Nick Heikens

DEN BOSCH – Nick Heikens brak door bij OJC en maakt dit seizoen furore in de achterhoede van tweedeklasser CHC. Maak kennis met de meestal onopvallende, 24-jarige Rosmalenaar, die met grote voetballers speelde en binnenkort hoopt te promoveren.

 • Naam: Nick Heikens.
 • Geboren: 11 juli 1999.
 • Club(s): Begonnen bij KFC 1910 in Zaandam, daarna DAW Schaijk, OJC Rosmalen en sinds dit seizoen CHC.
 • Positie: Ik speel het liefst rechts- of linksback, maar centraal achterin kan ik ook. Dit jaar heb ik zelfs bij CHC een aantal keer als verdedigende middenvelder gespeeld.
 • Dagelijks leven: Na de scheiding van mijn ouders ben ik op mijn negende verhuisd naar Schaijk, waar ik drie jaar heb gewoond. Sinds 2012 woon ik in Rosmalen. Ik werk bij een marketingbureau, wat ook fusten verkoopt en verhuurt aan brouwerijen, ben op zoek naar een appartement in Den Bosch en ben nog vrijgezel. Mijn hobby’s zijn padellen, met vrienden afspreken en op stap gaan.
 1. Sterkste/zwakste punt: Mijn snelheid, loopvermogen en ik ben redelijk tweebenig voor een vleugelverdediger. Zwakker is toch wel het 1-op-1 verdedigen, waarin ik toch wel wat meer sportieve overtredingen mag maken.
 2. Kunst- of natuurgras: Het liefst een goed grasveld, maar ik heb ook wel heel veel op kunstgras gespeeld, wat makkelijk is voor alle weersomstandigheden.
 3. Kleur voetbalschoenen: Dat maakt me niet zoveel uit. Altijd Adidas en net wat er dat jaar uitkomt, daar speel ik op.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Het tenue waar we nu met CHC in spelen, helemaal in het zwart, vind ik mooi en ook het helemaal witte uittenue. Het mooiste sportpark is dat van OJC. Grote tribune bij het hoofdveld, veel goede velden en een mooie kantine.
 5. Mooiste voetbalmoment: De promotie met OJC naar de Derde Divisie via de nacompetitie en het drie seizoenen mogen voetballen bij de KNVB met spelers als Mitchell van Bergen en andere talenten.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: Tot twee keer toe een liesblessure. Heb ik vaak last van en het blijft terugkomen.
 7. Opvallendste teamgenoot: Niels Mulder spant wel echt de kroon. Vooral tijdens de trainingskampen met OJC. Hij staat altijd aan, alsof er geen oplader nodig is. Je zit meteen aan boord van dat schip en gaat er automatisch in mee. Buiten het voetbal ook echt een gouden gast.
  Op voetbalgebied Tijjani Noslin, waar ik bij OJC mee in de jeugd voetbalde. Die deed echt alles voor het voetbal en heeft nu ook een transfer naar Hellas Verona verdiend. Dennis Knuiman had ook een groot aandeel in het promoveren met OJC.
 8. Voetbalhumor: Dan pak ik toch terug naar de vorige vraag; de trainingskampen met OJC. In dat weekend een en al voetbalhumor meegemaakt.
 9. Wat wil je nog bereiken: Ik ben blij met mijn overstap naar CHC, heb het plezier in het voetbal weer teruggekregen door elke week weer wedstrijden te kunnen spelen. Hoor van mensen om me heen dat ik hier ben opgebloeid en daar kan ik me ook echt in vinden. Voor nu heb ik het naar mijn zin bij CHC en zie ik wel hoe het loopt. Dit jaar promoveren zou leuk zijn.
 10. Beste speler uit de regio: Daar kan ik wel een lijstje van maken, maar bij ons nu is dat René Geerts. Die voetbalt zó makkelijk en slim. Daarnaast Wesley Meeuwsen. Hoe makkelijk hij scoort is echt ongekend. En zeker ook Kevin Brands en Jasper Waalkens, daar leer je een hoop van.
 11. Opvallendste regioclub: Emplina, wat natuurlijk gepromoveerd is naar de 1e klasse en meteen bovenin meedraait. Wij doen het met CHC ook goed. Met een vrij nieuwe selectie zijn we toch uitgegroeid tot titelkandidaat.
Foto: Gerald van Zanten