Van der Linden: ‘Kon ik niet weigeren’

GEFFEN/DEN BOSCH – Met trillende handjes en pijn in het hart vertelde Henry van der Linden afgelopen donderdag aan zijn groep dat hij Nooit Gedacht na dit seizoen tóch gaat verlaten. De hoofdtrainer kiest voor de kans die hij krijgt in de jeugdafdeling van FC Den Bosch. “Dit aanbod kon ik niet weigeren.”

Enkele maanden geleden ging Van der Linden nog vol overgave voor een vijfde seizoen bij de Geffense derdeklasser. Daarna kreeg hij echter een aanbieding waardoor hij flink ging twijfelen. “Ik zit hier tenslotte al vier jaar en voel me een Nooit Gedacht-man. Maar ik ga toch stoppen bij deze prachtige club. Deze kans kan ik niet voorbij laten gaan.”

Eindelijk hoofdtrainer
Voor de derde keer vroeg FC Den Bosch hem voor een functie als hoofdtrainer. “En nu was het zeer aantrekkelijk om de stap te maken. David Golverding en David Vecht maakten mij echt enthousiast voor de O13-leeftijd, plus het topsportklimaat wat ze willen doorontwikkelen binnen de jeugdopleiding. Ik ga bij de jeugdopleiding ook alweer mijn achtste jaar in, verdeeld over twee termijnen. Nu eindelijk als een hoofdtrainer.”

In Geffen vindt men het aangekondigde vertrek jammer, maar wordt Van der Linden de stap gegund: “De technische commissie en mijn assistent Bart Hoeben wisten al langer dat dit speelde. Ik heb altijd in al mijn contracten met Nooit Gedacht een clausule op laten nemen, dat we het konden ontbinden wanneer FC Den Bosch of andere BVO zich meldde. Nu is dat dus het geval. Maar eerst wil ik er met Nooit Gedacht nog alles aan doen om in de 3e klasse te blijven. Dat is prioriteit nummer één.”