Frank Brands nieuwe trainer Rhode

DEN BOSCH/SINT OEDENRODE – Nadat de club drie weken eerder het aanstaande afscheid van Hans Lathouwers had aangekondigd, heeft Rhode de nieuwe hoofdtrainer gepresenteerd. Frank Brands staat volgend seizoen aan het roer bij de eersteklasser. “Dit is op mijn lijf geschreven.”

De in Hintham woonachtige Brands (53) was eerder trainer bij OJC Rosmalen 2, ODC, Haarsteeg, Geldrop, Schijndel, Roda Boys en Tricht. Bij die laatste twee clubs werd hij vroegtijdig de laan uit gestuurd. Na een noodgedwongen sabbatical jaar, is Brands blij om komende zomer weer bij Rhode aan de slag te kunnen. “Een prachtige ‘dorpse’ vereniging, die de ontwikkeling van jonge, eigen talenten hoog in het vaandel heeft staan. Dat is op mijn lijf geschreven. Ik werk graag volgens het principe dat prestatie en plezier hand in hand moeten gaan. Precies dat zie ik bij Rhode terug.”

Vaste assistent
Ook zijn nieuwe werkgever is verheugd dat de trainerspost van het vaandelteam weer is ingevuld. “We zien in Frank iemand die duidelijke lijnen uitzet en daarbij in staat is om een goede teamspirit te creëren”, aldus voorzitter Ad van Acht. “Bovendien kan hij veel bijdragen aan de ontwikkeling van onze jonge spelers. Verder denken wij dat hij zich snel de Rhode-cultuur eigen zal maken. Ook dat vinden wij belangrijk.”

Rhode en Brands zijn een contract aangegaan voor één seizoen. De club werkt met een vaste assistent-trainer, dus zal Jan van Eijndhoven – jarenlang de trouwe rechterhand van Brands – hem dit keer niet vergezellen.

Bekijk alle verschuivingen in de regionale trainerswereld in ons zo compleet mogelijke trainersoverzicht.

Geef een antwoord