Zwaluw en Nemelaer in ‘poule des doods’

SINT MICHIELSGESTEL – Vrijdagavond werd, na afloop van de thuiswedstrijd van ZVS/Bodemflex tegen ZVC Veenendaal (2-3, doelpunten Martin de Laat en Daan van Dinten), de loting verricht voor de Meierij Cup van 2022. Duidelijk werd dat poule A de mooiste is om naar uit te kijken. Op papier althans, want de zaal is natuurlijk vaak totaal niet te vergelijken met het veld.

Lees ook: Meierij Cup terug van weggeweest (23-11-’22)

Namens een aantal deelnemende verenigingen verrichtten trainers Pierre van Berkel (Trinitas Oisterwijk), Theo van Geffen (Nemelaer), Henk van Hattum (Helvoirt), John Meijs (SCG’18) en Michael van de Wal (Boxtel) de loting. Die leverde de volgende poules op:

 • Poule A (23 december)
  Prinses Irene
  Rhode
  Zwaluw VFC
  Nemelaer
  SVSSS
 • Poule B (27 december)
  Best Vooruit
  Erp
  Den Dungen
  UDI’19
  Boxtel
 • Poule C (28 december)
  ODC
  Helvoirt
  De Bocht’80
  Avanti’31
  Essche Boys
 • Poule D (29 december)
  Wilhelmina Boys
  SCG’18
  Trinitas Oisterwijk
  BMC
  EMK

Ten opzichte van de laatste editie zijn DVG, Oirschot Vooruit, Maarheeze, Keldonk, Nuenen, WHV en Blauw Geel’38 er niet meer bij. Nemelaer, Boxtel en Avanti’31 zijn terug van weggeweest en nieuwe deelnemers zijn UDI’19, SVSSS, Essche Boys en EMK uit Nuenen.

Finaleavond
De Meierij Cup wordt na vier voorrondeavonden afgesloten met een grootse finaleavond op vrijdag 30 december, waarop de 8 beste ploegen gaan strijden om de beker.