Nieuwe trainer: ‘Nieuwkuijk juiste match’

NIEUWKUIJK – Roy Fitters, die afgelopen week nog hoopte dat Nieuwkuijk een goede trainer zou vinden, kan opgelucht ademhalen. Met Ronny Everaerts lijkt de derdeklasser op het eerste oog een prima vervanger te hebben gevonden voor de stoppende hoofdtrainer Corné Verhoeven.

“Normaliter zijn wij een club waar trainers hun carrière beginnen. Corné doet het momenteel samen met Roy voortreffelijk in de 3e klasse C”, reageert Rik de Langen, voorzitter van de technische commissie. “Met het aantrekken van Ronny krijgen we nu een trainer die al twintig jaar als eindverantwoordelijke langs de lijn staat. Daarnaast leidt hij zelf ook trainers op bij de KNVB. Een voetbaldier dus.”

Belangrijk voor Nieuwkuijk is dat de eigen jeugd en spelers uit het tweede elftal de kans krijgen om aan te sluiten bij de hoofdmacht. “Daarnaast dat de nieuwe trainer binnen een dorpsclub als Nieuwkuijk past. Met Ronny, die vooral dorpsclubs van de 5e tot en met 2e klasse trainde, is dat het geval.”

Voormalig Avanti
Everaerts kennen we binnen de 073-voetbalregio nog als voormalig trainer van Avanti’31. Momenteel is hij actief bij De Valk, maar die tweedeklasser gaat hij na een seizoen verlaten voor Nieuwkuijk. “Een stabiele, authentieke dorpsclub met een duidelijke visie”, noemt de 49-jarige inwoner van Best de huidige nummer 2 van 3C. “Uit de gesprekken die ik heb gehad met de technische commissie en het bestuur heb ik een goed gevoel overgehouden. Ik denk dat we de juiste match hebben.”