Mulder: ‘Als FC belt, dan ga ik ervoor’

ROSMALEN – Een van de meest opvallende voetballers van OJC Rosmalen – en misschien wel de hele voetbalregio – is Niels Mulder. De 23-jarige verdediger heeft zich ontwikkeld tot een vaste kracht in het elftal van de derde divisionist en is net zo rap van tong als dat hij zijn ontsnapte tegenstanders weer achterhaalt. We spraken hem over een perfect evenwicht, zijn voetbalvrienden, een uit de hand gelopen trainingskamp en z’n tweede carrière op de tribune.

Voor Mulder is het een vanzelfsprekendheid dat hij bij OJC voetbalt. Onderbroken door een flinke periode ‘hogerop’ speelt hij al zijn hele leven bij de grote voetbalvereniging uit zijn woonplaats. “OJC is de club waar ik van kleins af aan al kom, dus voor mij voelt het gewoon als een vertrouwde omgeving.”

Perfect geregeld
Al bij de F’jes voetbalde hij samen met Daan van Tooren en Max Kappen, met wie Mulder nu wekelijks in het eerste elftal staat. Ze vormen met drieën de Rosmalense basis van de derde divisionist. “René Geerts en Tom Wijkmans zijn ook OJC-jongens geworden en Yamani (el Aharchaou, red.) heeft eveneens een OJC-achtergrond”, somt Mulder op. “Toen ik net bij het eerste kwam, liep het ineens leeg. Er moest een hele nieuwe selectie komen en dat heeft Ronnie (Kocken, red.) perfect geregeld. We spelen nu al twee seizoenen met elkaar en het lijkt net of we iedereen al jaren kennen.”

Lees het volledige interview in de tweede 073voetbalkrant, die op heel veel verschillende plekken in de regio gratis is af te halen. Lees hier waar allemaal.

Foto: Joep von Berg