Wat maakt het zaterdagvoetbal zo mooi?

DEN BOSCH – Het is een bekend fenomeen: veel spelers die al dan niet een beetje boven het maaiveld uitsteken, worden – soms gedreven door een financiële injectie – naar de clubs ten noorden van de Maas gelokt. Wij vroegen ons in de 073voetbalkrant af wat het zaterdagvoetbal nou zo aantrekkelijk maakt, wat er anders aan is dan aan voetballen bij een zondagclub, en legden die vragen voor aan een aantal regiospelers die naar ‘de zaterdag’ zijn verhuisd.

Een van de bekendste oorden waar Bossche spelers hun voetbaldromen najagen is Roda Boys. Het opsommen van alle voetballers uit onze regio die ooit hun kunsten vertoonden op sportpark De Maaskant levert een te lange lijst op. We houden het dus bij dit seizoen, waarin Dungenaar Loek van Grinsven, Rob Goesten uit Ammerzoden, Bosschenaren Diego Meerveld en Rik van den Broek, de tegenwoordig in Vlijmen woonachtige Tom Diender en Rosmalenaar Jelle Scholts actief zijn bij de club.

Minder trainen
“Omdat ik minder wilde trainen”, luidt het antwoord van Scholts op onze vraag waarom hij vier jaar geleden van OJC Rosmalen naar het zaterdagvoetbal overstapte. “En ik merk nu dat het voetballen op zaterdag me echt wel beter bevalt. Voortaan heb ik, na het voetballen en drinken van een biertje, lekker nog een vrije dag voordat ik weer moet beginnen aan de werkweek. Roda heeft ook regelmatig leuke themafeesten in de kantine, echt een gezellige club.”

Lees het volledige, uitgebreide artikel – waarin ook Bram Nijhoff (Nivo Sparta), Kevin Paxton (WSV Well), Kevin van Esch (Wilhelmina’26) en Kay van den Boogaard (WNC) aan het woord komen – in de tweede 073voetbalkrant, die op heel veel verschillende plekken in de regio gratis is af te halen. Lees hier waar allemaal.

Foto: Gerald van Zanten