Uit de krant: Heerlijk bij ‘Parel aan Maas’

DEN BOSCH/WIJK EN AALBURG – Wie wat bewaart, die heeft wat. Op de laatste bladzijde van de tweede 073voetbalkrant vroegen we een aantal op zaterdag actieve regiospelers wat het zaterdagvoetbal nou zo aantrekkelijk maakt. Zo ook Vlijmenaar Kevin van Esch, die inmiddels is vergroeid met Wilhelmina’26.

Djemal Arikan, Matthew van Dommelen, Dilan van Son en trainer Ömer Kaya staken vorig jaar stuk voor stuk het water over. Kevin van Esch, ook al uit Vlijmen afkomstig, speelde zelfs alweer voor het negende jaar bij de ‘Parel aan de Maas’, zoals hij Wilhelmina’26 liefkozend noemt. “En daar heb ik nog steeds geen spijt van. Heerlijk, die vrije zondag en het leeft meer in de dorpen waar wij spelen”, vertelt Van Esch, die is uitgegroeid tot aanvoerder en tegenwoordig zelfs in Wijk en Aalburg woont.

Trainingskamp en beleving
Naast de Vlijmense enclave herbergt de selectie van Wilhelmina’26 ook enkele spelers uit Waalwijk. “Die zijn via-via bij ons komen voetballen en hebben het goed naar hun zin. Het is hier ook prima toeven. We gaan iedere winter op trainingskamp in het buitenland en er is in mijn ogen meer beleving in het zaterdagvoetbal, ook na afloop. We hoeven op zondag tenslotte niet te werken.”

Foto: Gerald van Zanten