Uit de krant: ‘Als daar om gaat, telt alles’

VINKEL – EVVC bezocht de afgelopen decennia eerst de kelder van het amateurvoetbal, maar begon daarna – onder leiding van trainer Willem van der Burgt en wijlen John van Nielen – aan een bewonderenswaardige tocht naar de 2e klasse. Daar verbleef de kleine Vinkelse club, voornamelijk met Stephan Hesemans als coach, uiteindelijk negen aaneengesloten seizoenen. Nu zijn de buren weer herenigd. Net als afgelopen jaar, toen de 3e klasse E het speelterrein was, treffen Geffen, Nuland en Vinkel elkaar ook dit seizoen weer op het voetbalveld.

Vier keer winst
“Die derby’s blijven altijd speciaal”, vertelde Gerwin van den Boom voorafgaand aan het voetbaljaar in de 073voetbalkrant. “Het zijn natuurlijk vaak slechte wedstrijden, met een hoop spanning, maar het is altijd mooi om ze te spelen.” De EVVC-captain herinnert zich nog als de dag van gisteren de twee winstpartijen en evenveel gelijke spelen in de burenruzies van afgelopen seizoen. “Dat was op zich prima voor ons. Als we daarvoor dit seizoen weer kunnen tekenen, doen we het. We hebben ook vier keer in één seizoen van Nuland gewonnen, dat blijft mooi. We versloegen ze vorig jaar in de Maasdonk Cup, in de beker én twee keer in de competitie. Als het om derby’s gaat, telt alles, hè.”

Wereldgoal
Margriet en Helvoirt blijven gevaarlijke ploegen, volgens Van den Boom. “Maar verder is het lastig voorspellen. Lang geleden dat ik tegen Haarsteeg, Nieuwkuijk, RKDVC en SCG speelde, ondertussen is daar veel veranderd natuurlijk. Al las ik op jullie site dat Sten van Vessem weer is teruggekeerd in de selectie van SCG, dat wordt een leuk weerzien. Tegen Haarsteeg hebben we trouwens nog wel eens vriendschappelijk gespeeld na het Prinsenbal bij ons. Legendarisch slechte wedstrijd was dat natuurlijk. Gestel troffen we ook ooit na de bekendmaking van de carnavalsprins. Een wereldgoal van René van Santvoort kan ik me van toen nog herinneren.”

De routinier, die er op zijn 36ste nog maar een jaartje aan vast heeft geplakt, zegt dat de doelstelling van EVVC gelijk blijft aan die van afgelopen seizoen: “We gaan weer een periode proberen te pakken. En hopelijk maken onze langdurig geblesseerden dit jaar ook weer minuten. Na hard werken – revalideren na een kruisbandoperatie – heeft Niels van Griensven eind vorig seizoen alvast weer wat speeltijd mee kunnen pikken. Mooi voor hem dat ie er onder meer in de nacompetitie weer bij was en fijn voor ons dat ie weer terug is.”


Update 05-01: EVVC heeft de periodetitel inmiddels al binnen, won met 3-1 van Nooit Gedacht én ging als koploper van 3C de winterstop in.

Foto: Henk van Esch