Elf vragen aan… Stephan Hesemans

SCHIJNDEL – Na omzwervingen in Wijbosch, Esch en Vinkel is Stephan Hesemans inmiddels geland in zijn eigen woonplaats. De trainer van Avanti’31 beantwoordt deze week onze ‘Elf vragen aan’.

 • Naam: Stephan Hesemans.
 • Geboren: 31 augustus 1973 in Maren-Kessel.
 • Club(s): WEC, Essche Boys, EVVC en Avanti’31.
 • Positie: Hoofdtrainer.
 • Dagelijks leven: Ik woon in Schijndel, samen met Astrid en onze dochter Lis van 14 jaar, en werk als productieplanner Circulair Equipment bij Philips in Best.
 1. Sterkste/zwakste punt: Zwak is dat ik soms (te) veel geduld kan hebben, waar actie nemen soms beter is. Maar dat is inmiddels aardig verbeterd. Sterk punt is het open staan voor het verbeteren van de ontwikkeling van iedere speler zonder vooroordelen en de communicatie met alle verschillende geledingen binnen de vereniging.
 2. Kunst- of natuurgras: Natuurgras, maar om fatsoenlijk een volledig seizoen te draaien, ontkomen we niet aan kunstgras. De kwaliteit daarvan mag qua eisen echter zeker opnieuw bekeken worden. Sommige ‘tapijten’ zijn niet plezierig voor de spelers en het spel wordt niet leuker om naar te kijken.
 3. Kleur voetbalschoenen: Loop al jaren op zwarte Copa Mundials, maar iedereen moet aan doen waar hij of zij zich het fijnste bij voelt.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Het tenue van Argentinië en de traditionele stadions in Engeland. Regionaal vind ik ODC en UDI’19 mooie shirts hebben en op sportpark De Molenheide van Avanti ligt het hoofdveld heel mooi. Sinds de zomer beschikken we ook over veel nieuwe ruimtes, waaronder een prachtige kantine.
 5. Mooiste voetbalmoment: Het enthousiasme van velen rondom het kampioenschap met Avanti. De ‘feestdagen’ daarna waren goed geregeld en daar heeft iedereen erg van genoten.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: Dat eerder dit seizoen onze speler Jelle Brus zijn enkel en kuitbeen brak tijdens de competitiewedstrijd tegen Prinses Irene. Wij hopen met en voor hem dat hij goed gaat herstellen.
 7. Opvallendste teamgenoot: Pietje ‘pubquiz’ van Vorstenbosch. Wij hebben een leider en fotograaf die er op zondag altijd bij is, maar op donderdag laat hij nog wel eens verstek gaan vanwege zijn hobby: de pubquiz.
 8. Voetbalhumor: Ik speelde zelf in mijn nadagen bij Avanti’31 en wij moesten voor de beker tegen Maaskantse Boys. De avond ervoor hadden we feest bij ons thuis in Schijndel en enkele vrienden, waaronder Jochem en Joery Donkers en Jeroen van de Ven van MKB, hadden toen de leider van hun team de opdracht gegeven om mijn voetbalschoenen te ‘jatten’. De volgende dag kreeg ik ze, kort voor de wedstrijd, terug. Die daaropvolgende vrije trap in de winkelhaak zijn ze hopelijk niet vergeten, haha.
  Het is ook best bijzonder om mee te maken dat een speler te laat kan komen die tegen het sportpark aan woont.
 9. Wat wil je nog bereiken: Met Avanti’31 naar de 1e klasse, dan zou het perfect zijn.
 10. Beste speler uit de regio: Roel Kappen. Met name zijn passing en z’n schot met link en rechts, die zijn uitzonderlijk.
 11. Opvallendste regioclub: Nemelaer. Heel knap wat daar al jaren wordt gepresteerd.
Foto: Gerald van Zanten