Jaaroverzicht 2021: deel 4

DEN BOSCH – We keken deze eerste week van het jaar, in vier delen, terug op 2021. Deze korte reeks eindigen we met de maanden oktober, november en december, waarin eerst nog volle bak werd gevoetbald, maar al snel het coronaverhaal weer om de hoek kwam kijken. Desondanks een leuke samenvatting, met een jubileumwedstrijd, scorende doelman, 16-jarige debutant en vrouwelijke keepster.

Zie ook:
Jaaroverzicht 2021: deel 1 (03-01-’22)
Jaaroverzicht 2021: deel 2 (04-01-’22)
Jaaroverzicht 2021: deel 3 (06-01-’22)

Oktober
3 – CHC wint de derby van Real Lunet (1-4), Nivo Sparta speelt de Waalderby gelijk tegen WNC (1-1) en Jaouad Chraou doet met twee doelpunten namens UDI’19 een van z’n voormalige clubs, OJC Rosmalen, pijn.
4 – Alem haalt behoorlijk uit tegen RKTVC: 2-8. Zowel Mats Steenbekkers als Mart van Boxtel scoren een hattrick. Maliskamp verslaat Wilhelmina met 2-0.
6 – Zwaluw VFC voetbalt, door het overlijden van een jeugdspeler na een noodlottig ongeval, het hele weekend niet.
9 – Voor het 50-jarig bestaan van FC Engelen komt de oude club van trainer Anthony Lurling op bezoek op het Engelerpark. Het jubileumduel is lang stilgehouden om een te grote toestroom van mensen te voorkomen. NAC wint met 0-8 (foto onder).
10 – OSC’45 boekt z’n eerste zege ooit als zaterdagclub: 4-1 tegen FC Drunen.
11 – RKVSC’er Richard van Rijn is, na een hattrick in de openingsronde, opnieuw behoorlijk op schot. Hij scoort 4 keer tegen Maaskantse Boys. Het hoofdonderwerp van de week is verder het verkiezen van het uitduel van FC Den Bosch bij ADO Den Haag boven voetballen met hun eigen club door meerdere spelers van Wilhelmina en RKKSV.
13 – Glenn Simon, een van de langst zittende trainers in onze regio, kondigt z’n vertrek aan bij Real Lunet. In 2012 volgde hij Carlo Derby op en Simon leidde de bescheiden Vughtse club van het rechterrijtje van de 4e klasse naar het linkerrijtje van de 2e klasse.
23 – Ook Niels Nagtzaam scoort, namens BLC, 4 keer (op bezoek bij BZC’14).
24 – Super Sunday in de 073-regio. Emplina bezorgt CHC onder meer z’n eerste nederlaag (1-3), Schijndel wint de topper van Avanti’31 (0-1) en Maliskamp verslaat Nulandia: 2-0. Alem wint daarnaast dé derby van DSC (2-3).

November
1 – Op papier een topper, maar in de praktijk anders: Schijndel wint met 7-2 van Alem. Opnieuw iemand die 4 treffers produceert: Tjeerd Pijnenburg.
2 – Een QR-code is voortaan verplicht op sportparken. Aanvankelijk wilde het kabinet dat ook voor de voetballers doen, maar na behoorlijk protest wordt de code alleen gevraagd bij kantinebezoek.
5 – ZVS/Bodemflex wint in een waar doelpuntenfestijn van LSV/Kuypers: 11-7. Debutant Stan Guns (op het veld speler van Schijndel) maakt er 4.
7 – Haarsteeg-keeper Aaron van Engelen is voor even regionaal nieuws, met z’n late gelijkmaker tegen Vlijmense Boys (filmpje onderstaand). Verder boeken TGG, EVVC en Boxtel hun eerste zeges van het seizoen. Jan van Arckel en Wilhelmina leveren een spektakelstuk af: 4-4, met 8 verschillende doelpuntenmakers.

11 – Bij FC Engelen debuteert in de bekerwedstrijd tegen DSC (4-2) een bijzondere speler. Tom Lurling, de 16-jarige zoon van, doet net als enkele generatiegenoten mee bij het eerste.
12 – Het kabinet verbiedt publiek bij amateurwedstrijden. Alle wedstrijden gaan nog wel door, maar er gaan geruchten dat een aantal clubs hun duels – met name derby’s – willen uitstellen omdat er geen publiek mag zijn.
15 – Bij Vlijmense Boys maakt Bjorn van Bijnen (na een avontuur bij Willem II) z’n rentree. Hij scoort meteen. Verder wordt er vooral voor de beker gespeeld. 7 regioploegen plaatsen zich voor de volgende ronde.
18 – Midweeks boeken de nog enige clubs zonder competitiezege hun eerste zege. Vianen Vooruit – Real Lunet 2-4 en ODC – BMC 1-0 (foto onder).
21 – Vlijmense Boys wint de eerste periode (foto boven) na een overtuigende 4-1 zege op RKDVC. OJC ziet voor de derde week op rij (!) haar tegenstander afmelden vanwege vermeende COVID-gevallen.
26 – Het kabinet staat alleen nog sporten tussen 05:00 en 17:00 uur toe. De KNVB overweegt om de competities stil te leggen, maar laat het eerstvolgende weekend nog wel gewoon doorgaan.
28 – In, wat later blijkt, inderdaad de laatste speelronde van 2021 wint Avanti met 7-0 van Alem en laat Nulandia weinig heel van RKKSV: 5-0. RKTVC – ODC gaat om een krankzinnige reden niet door. Schermutselingen bij de wedstrijd tussen lagere teams van RKTVC en CHC (op het veld waarop de eerste teams ook moeten voetballen) zorgen ervoor dat de eerste elftallen daarna niet meer voor 17:00 uur klaar kunnen zijn.
29 – De KNVB zet categorie A (selectieteams) voorlopig op stop. De B-categorie mag wel doorvoetballen. Er worden nog inhaalwedstrijden gepland voor diverse eerste elftallen, maar die duels verdwijnen – een voor een – weer net zo snel van het schema.

December
3 – Clubtopscorer Roy Kuijpers verlaat FC Den Bosch per direct voor RKC Waalwijk. Enkele dagen later luistert hij zijn eredivisiedebuut op met de winnende treffer tegen NEC.
5 – Geen competitie meer, maar wel nog enkele vriendschappelijke duels. Zo oefende Roda Boys tegen Jong FC Den Bosch, maar daarvoor moet het wel een paar spelers lenen van de tegenstander. Bij het tweede elftal van Avanti’31 staat zowaar een vrouw onder de lat. Rowanne Vroomans keept in de oefenwedstrijd tegen SBC 2.
7 – Nadat eerder Paco van Moorsel en Johan Eerhart hun stoppen aankondigden, hangt ook Günther van Meurs zijn schoenen – na het ongekende aantal van 357 (!) doelpunten – aan de wilgen.
12 – Alleen Nemelaer, Zwaluw, OJC (foto onder), Nivo Sparta, Helvoirt, CHC en Jan van Arckel komen nog (vriendschappelijk) in actie. Alle overige regioclubs zijn al aan de winterstop begonnen.
18 – Door de allerlaatste oefenduels van 2021 gaat een streep. Het kabinet kondigt een lockdown aan en verbiedt wedstrijden bij de senioren, waardoor OJC – UNA, CHC – Rhode en Helvoirt – Boekel Sport niet doorgaan.
22 – CDA en VVD willen de sporten ‘essentieel’ maken. Dat zou betekenen dat er in een lockdown voortaan toch gesport mag worden. Morgen de amateurvoetballers binnenkort het veld weer op?

Foto’s: Henk van Esch | Bente van Tooren

Geef een reactie